“Elta-kabel” nagradio najbolje učenike (VIDEO)

1160

Aleksa Sibinović je učenik devetog razreda OŠ “Branko Ćopić”. Osim što je odličan učenik, Aleksa se bavi i raznim drugim aktivnostima. Na mnogobrojnim takmičenjima iz matermatike, pa i na republičkom koje je nedavno održano, osvajao je prva mjesta.

Pored toga sedam godina se bavi stonim tenisom, a sada trenira i odbojku. Sve ovo su razlozi zašto je Aleksa proglašen za učenika generacije u svojoj školi.

– Pa, matematika. To je još od 5. razreda. Počeo sam lagano da radim i kako sam vidio da mi ide.Osvojio sam prvo mjesto na republičkom i vidio da to mogu. Nastavio sam dalje da radim i spremao sam se. U devetom razredu sam završio ka prvi u RS. To mi je onako super za kraj – priča nam Aleksa.

Dan učeničkih dostignuća u OŠ “Branko Ćopić” prošao je u znaku pjesme, glumce i plesa. Sve su to učenici svih razreda pripremili u čast najboljih đaka devetog razreda ali i ostalih učenika koji su se svojim talentima i radom dokazali.

– Dovoljno je potruditi se i prepustiti se školi i obavezama u školi i onda se može postatai vukovac. Nije toliki problem – smatra Andrej Nedić, jedan od najboljih učenika.

– Bilo je teško na početku ali sada kada je došao sam kraj škole drago mi je što sam se potrudila do kraja samog – dodala je Teodora Savić.

U obilježavanje ovog posebnog dana uključila se i kompanija “Elta-kabel” koja je nagradila devet najboljih učenika. Iz kompanije poručuju da su uvijek spremni da podrže talentovane i vrijedne mlade ljude.

– Dakle za njihov doprinos i zalaganje. Ne samo u školskim nego i vanškolskim aktivnostima. Želimo na ovaj način to sve da podržimo. Za Aleksu kao učenika generacije smo pripremili jednu ovako simboličnu nagradu, mobilni telefon. Pa se nadamo da će on taj telefon upotrijebiti da dosta još toga nauči iz on-line svijeta. I OŠ “Branko Ćopić” uručićemo jednu plaketu, radi se o godinu dana besplatnog interneta – otkrila nam je Iva Đudurović, menadžer za odnose sa javnošću “Elta-kabela”.

Na Aleksu i njegove prijatelje ponosni su direktor i osoblje škole, ali prije svega roditelji.
Pred Aleksom i drugim učenicima iz njegove generacije su neki novi izazovi, koji će oni, ako je vjerovati dosadašnjim rezultatima, sasvim lako savladati.

Jelena Milovanović Soldan

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA