Dan pobjede bez državnog vrha Hrvatske

719

Žalosno je što visoki državni funkcioneri Hrvatske nisu prisustvovali današnjoj svečanoj akademiji u Zagrebu povodom Dana pobjede nad fašizmom, smatraju predstavnici udruženja antifašista.

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin rekao je da odsustvo najviših predstavnika države današnjoj proslavi u Zagrebu baca tamnu sjenku na sliku Hrvatske.

– Oni kao da su zaboravili da u Ustavu piše da je jedan od temelja ove države antifašizam – poručio je Habulin.

On je naglasio da se Dan pobjede nad fašizmom nikada ne smije zaboraviti, niti propustiti dostojno obilježiti, prenose hrvatski mediji.

Izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Ratko Maričić podsjetio je da je Zagreb početkom Drugog svjetskog rata sa okolinom imao 300 000 stanovnika, njih 50 000 učestvovalo je u NOB-u, a poginulo je oko 26 000 ljudi.

– To zaslužuje svečanu akademiju, ali i obilježje u Zagrebu, da ih se možemo sjetiti svaki dan jer živimo u miru i slobodi – naglasio je Maričić.

Svečanoj akademiji u Zagrebu povodom Dana pobjede nad fašizmom, Dana oslobođenja Zagreba i Dana Evrope prisustvovao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je izrazio žaljenje zbog nedolaska državnih zvaničnika, te istakao da je antifašizam u temeljima moderne Evrope.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA