“Covfefe” – riječ koja je srušila net!

1458

Riječ koja je protekle noći pokorila društvene mreže, ali i medije, stigla je sa Tviter naloga prvog čovjeka Amerike, Donalda Trampa. Brzinom munje se proširila netom povlačeći sa sobom ogroman broj komentara.

Tvit Donalda Trampa “Uprkos konstantnim negativnom medijskom covfefe” prosto je “srušio” društvene mreže, a o greški u kucanju pišu veliki svjetski mediji od britanskog BBC, preko specijalizovanog sajta The Verge, do velikih američkih informativnih kuća.

Tramp je tvitovao kasno uveče, a ni satima nakon što je hešteg #covfefe zapalio Tviter se nije potrudio da objasni šta je htio da kaže ili da obriše tvit sa greškom.

rvit

Sajt Urban Dictionary je pokušao da objasni.

– Kada hoćeš da kažeš “izvještavanje” (coverage), ali su ti ruke previše sitne da bi dohvatile sva slova na tastaturi – stoji na sajtu.

Pojavila se i diskusija o tome kako bi ovaj neologizam trebalo izgovarati, a svoje odgovore u Tviter anketi su dale desetine hiljada ljudi (opcija koja bi na srpskom zvučala kao kovfifi).

Kako prenosi Independent, samo nekoliko sati kasnije su se pojavile i majice koje se mogu poručiti sa riječju COVFEFE na grudima.

Naravno, udružena duhovitost interneta je “otkrila” da je to riječ koju u tajnosti lik Bila Marija kaže Skarlet Johanson kaže u “Izgubljeni u prevodu”, dok drugi tvrde da se može povući paralela sa “pupoljkom” (rosebud) is “Građanina Kejna”.

Bijela kuća se još nije oglasila.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA