Znate li šta je “Zdravo tijelo, zdravo srce”?

1108

“Zdravo tijelo, zdravo srce” naziv je manifestacije, koju već drugi put u Trebinju organizuju fitnes trener Maja Nožica i Fitnes klub “Cor”. Riječ je o četvoročasovnom, kolektivnom vježbanju koje će voditi ugledni, licencirani treneri iz regiona. Kako ističu organizatori, manifestacija će obuhvatati četiri različita treninga, u trajanju od po 60 minuta.

– U 10 sati će prvo biti joga, nakon toga ide kik-aerobik, zumba i završava se sa pilatesom. Znači, ulaz je potpuno besplatan za sve one koji taj dan žele da dođu, da se druže, vježbaju sa nama, u jednom onako krajnje pozitivnom okruženju, pozitivnoj energiji. Potrebno je samo da dođete u nekoj komotnoj garderobi, raspoloženi za vježbanje, a mi ćemo se potruditi da vam pružimo puno pozitivne energije – objasnila nam je Maja Nožica, organizator.

Cilj događaja je, kako ističu u organizaciji, promocija fizičke aktivnosti i zdravog načina života. Prva manifestacija “Zdravo tijelo, zdravo srce” okupila je veliki broj ljubitelja rekreacije, zdravog života i druženja. I ove godine, kao i tada, treninge će voditi ugledni treneri iz zemalja regiona.

– Dolaze nam Dragana Mosurović iz Beograda, koja je inače profesor na fitnes akademiji, Andrijana Dodić koja je licencirani zumba instruktor i jedan učitelj joge koji dolazi iz Sarajeva, koji se dugo godina bavi jogom, učio je u Indiji, u Bostonu, već ćete na samoj manifestaciji čuti nešto više o njima. Svi smo tu zajedno, sa istim ciljem, sa istom namjerom, da se družimo i osjećamo dobro uz vježbu pokret, ples, i to jeste glavna zamisao ovaj same manifestacije – kaže Nožica.

Trebinjce raduje što će se jedan ovakav događaj ponovo održati u njihovom gradu. Dan pokreta i zdravog života “Zdravo tijelo, zdravo srce” posebno je obradovao one, kojima su redovno vježbanje i rekreacija nezaobilazan dio svakodnevnog života.

– Mislim da je to super za nas ovdje, Trebinjce, posebno za rekreativce, poslije sad ovih prazika, prija nam rekreacija, a i dobra zabava, znači vježbanje, za mene je to super. Bila sam prije tri godine i mislila sam, joj, vježbanje je teško, ali kad krenete prvi put, jednostavno se zaljubite – rekla nam je Vedrana Čubrilo, jedna od zainteresovanih.

Slično mišljenje sa njom je podijelila i Jelena Kešelj.

– Povodom događaja koji se organizuje, smatram da je to odlična stvar za sve one koji žele da se bave sportom u ovom gradu, i koji su rekreativci, takođe pozivam one koji su se do sada ustručavali ili su se predomišljali da li da dođu ili ne da nam se pridruže. Ja ću isto tako da se pojavim, jer smatram da je to odlična stvar – dodaje ona.

Organizatori kažu da je manifestacija otvorena za sve zainteresovane, i za stare, i za mlade. Sve što treba da ponesete, kažu, su lagana odjeća i vedro raspoloženje.

Manifestacija “Zdravo tijelo, zdravo srce” održaće se u nedjelju, 23. aprila u sali OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” ispred koje se upravo nalazimo. Program počinje u 10 časova ujutro, trajaće četiri sata, a ulaz za sve zainteresovane biće besplatan. Organizatori pozivaju sve ljubitelje rekreacije i zdravog života da im se pridruže na ovom zanimljivom događaju.

Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA