Završen Resonate 2017!

658

Završeno je, šesto po redu, izdanje Resonate festivala spektakularnom žurkom u subotu veče u klubu “Drugstore”, u organizaciji Sonar Festivala iz Barselone, na kojoj su nastupile velike muzičke zvijezde kao što su Mykki Blanco, Biosphere, Addison Groove i osmočasovnom muzičkom radionicom u KC Gradu u organizaciji Red bull Music Academy.

Resonate festival je i ove godine okupio savremene umjetnike, stručnjake, istraživače, predavače i muzičare iz cijelog sveta. Ove godine godine Resoante je posjetilo blizu 3000 ljudi, od čega je više od 70 odsto bila publika iz inostranstva. Kao i prethodnih godina program se odvijao u dva različita segmenta: Conference (dnevni program) i Music (noćni program).

Dom omladine Beograda

Jugoslovenska kinoteka i ovoga puta ugostila je istaknute umjetnike i predavače CONFERENCE (dnevnog dijela) programa, gdje su se dešavale i brojne zanimljive radionice. Glavni dio MUSIC programa se tradicionalno dešavao u Domu omladine Beograda i klubu “Drugstore” i ovoga puta okupio brojne svjetske muzičke zvezde koje su osim svojih muzičkih nastupa imale i predavanja u okviru Resonate muzičke konferencije.

Tokom trajanja festivala publika je mogla da uživa u dvije izuzetne izložbe postavljene u galeriji Pro3or – EOAN, umjetnice Florence To i SIGNALS, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva.IMG_1457

Ono što je Resonate ove godine činilo posebnim je činjenica da je zahvaljujući evropskom projektu WE ARE EUROPE, čiji je Resonate dio od prošle godine, bio partner sa čuvenim španskim Sónar festivalom iz Barselone, kao i njemačkim festivalom Co/Pop iz Kelna.

Resonate Conference imala je preko 50 predavanja i 11 radionica.

Muzički program Resonatea ugostio je blizu 30 muzičara!

Prve večeri Resonate festivala nastupio je Stephen O’Malley, koji je član velikog američkog underground sastava Sun O))), i najveći svjetski specijalista za glasnu drone gitarsku muziku i alternativni metal, muzičar koji radikalno mijenja koncept pjesme i stvara nezaboravne simfonije buke sam na gitari.

Ovaj poznati svjetski gitarista oduševio je svojim specfičnim konceptom publiku Resonate, koju su zagrejali prethodno beogradski gitarista WoO i poznati beogradski bubnjar Nemanja Aćimović.

Lee Ranaldo

Druge večeri Resonate festivala, u četvrtak 20. aprla 2017, program se dešavao u klubu “Drugstore”, gdje su nastupili sjajni avangardni elektronski umjetnici Roly Porter (Velika Britanija) i Peder Mannerfelt (Švedska) koji ispituju granice futurističke klupske muzike sa one strane techna, kao i Yves Tumor. Njima su se pridružili domaći muzičari i DJ-evi – dvojac STEPNIAK, Stevie Whisper, Rastko Lazić, Mirko Lazović i Pavle Popov.

Ove godine velika zvijezda Resoante festivala bio je Lee Ranaldo, jedan od najpoznatijih gitarista na svijetu i osnivač legenadrne njujorške alternativne rok grupe Sonic Youth. Lee je nastupio na solo koncertu, ali i sa ekskluzivnim pratećim performansom pod imenom „Suspended Guitar“ u toku trajanja konferencije.

Yves Tumor @ Drugstore

Resonate je završen spektakularnom žurkom u klubu Drugstore – 22. aprila 2017.u organizaciji festivala Sonar iz Barcelone u okviru projetkta WE ARE EUROPE.

Resonate + CRACKMUSIC Demoparty

Resonate je zvršen i posebnom muzičkom radionicom u saradnji sa Red Bull Music Academy koja se održala juče tokom osam sati u Kulturnom Centru Grad. CRACKMUSIC Demoparty je događaj koji okuplja muzičare i producente, bilo entuzijaste ili profesionalce, sa ciljem da se za osam sati u neformalnom okruženju proizvede što više muzike. Učešće je bilo besplatno, a sve što je potrebno bilo je da se zainteresovani registruju, ponesu slušalice i bilo koji uređaj na kom žele da prave muziku.

Sedmo izdanje Resonate festivala planira se već za april 2018. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA