Ubica Majde Juzbašić do kraja sedmice u BiH

1019

Novak Džinović (41) iz Šapca, koji je u januara ove godine uhapšen u Podgorici zbog sumnje da je 2006. godine ubio Banjalučanku Majdu Juzbašić, do kraja sljedeće sedmice biće izručen BiH.

To je potvrdila portparolka Ministarstva pravde Marina Bakić, navodeći da je zahtjev za izručenje u februaru ove godine upućen Crnog Gori.

– Dobili smo odgovor da je izručenje odobreno i očekujemo da će osumnjičeni do kraja sljedeće sedmice biti izručen BiH – rekla je Bakić.

Džinović je uhapšen 17. januara ove godine na osnovu potjernice koju je za njim raspisao MUP RS zbog sumnje da je nožem ubio Majdu Juzbašić u njenom stanu u naselju Obilićevo. Zločin se dogodio 27. juna 2006. godine u ulici Carice Milice. Istragom je utvrđeno da je ubica kuhinjskim nožem najmanje 16 puta izbo Juzbašićevu po grudima, vratu i rukama, a potom je zapalio njen stan kako bi prikrio zločin. Tijelo je, nakon gašenja požara, otkriveno na krevetu. Odmah je bilo jasno da je Majda ubijena, jer je ubica između vrata i grudi ostavio zariven nož.

Inspektori za krvne delikte ubrzo su identifikovali osumnjičenog, ali je on nakon zločina napustio BiH i 11 godina je bio nedostupan istražnim organima.

Majda je bila poznata kao jedan od najboljih učenika banjaluke Gimnazije, a svojevremeno je radila u gradskoj biblioteci. Prije rata se udala za poznatog taksistu Smaju Juzbašića, koji se odao narkoticima, a sa sobom je povukao i suprugu. Smajo je 2000. godine umro od predoziranja drogom, dok je Majda pod dejstvom narkotika često tukla svoju majku i sina, s kojima je živjela. Njena majka je jedan dan pronađena mrtva ispred njihove zgrade, nakon što je pala sa balkona. Policija je taj slučaj okvalifikovala kao samoubistvo, s čim se komšije ove porodice nikada nisu složile, jer vjeruju da je Majda ubila majku gurnuvši je sa balkona.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA