Sokolac: Nakon struje, nestalo i vode!

596

Veliki broj potrošača na području Sokoca ostao je od jutros bez vode zbog nestanka električne energije na crpnim pumpama na izvorištu Bioštica i dostavnim pumpama u seoskim područjima, rečeno je Srni u sokolačkom komunalnom preduzeću.

Korodinator stečajnog upravnika u ovom preduzeću Petar Vučković kaže da su crpne pumpe ostale bez struje noćas oko 22:30 časova i da se centralni bazen sa vodom lagano prazni.

– Ukoliko ubrzo ne dođe do otklanjanja kvara na dalekovodu sa koga se napajaju crpne pumpe na izvorištu Bioštice bez vode će ostati gradsko naselje Sokolac sa oko 6 000 stanovnika, sva prigradska naselja i devet sela – rekao je Vučković.

On je dodao da su više zone ostale bez vode, dok su ugrožene i niže zone na vodovodnoj mreži.

Vučković je rekao da su bez struje sinoć ostale i pumpe na izvorištu Kržulj na Romaniji, ali da vode još ima u smanjenom dotoku zbog više rezervoara.

– Ukoliko se kvar na dalekovodu ne otkloni, bez vode će ostati 15 naselja u podnožju Romanije i dijelu mjesnih područja Kaljina i Neorići – napominju u komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija vrelo Bioštice” u stečaju Sokolac.

Na vodovodu Geruša bez vode su ostali potrošači u višim zonama, dok vode ima u nižim zonama.

– Po prvi put se suočavamo sa ovakvom situacijom da vode istovremeno nema na svim vodosistemima – kaže Vučković.

On tvrdi da situaciju dodatno otežava mokar snijeg, te da će nakon dolaska struje biti mnogo posla kada je riječ o kontrolisanju pumpi, ozračavanju ventila na bazenima i provjeri plovaka.

U sokolačnoj Radnoj jedinici “Elektrodistribucije” Pale kažu da su svi elektromonteri na terenu i da je prioritet lociranje i otklanjanje kvara na dalekovodu Novo selo sa koga se napaja izvorište “Bioštica”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA