Senad Šepić isključen iz SDA

745

Senad Šepić, poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, više nije član ove stranke, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva SDA. Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović dobili su ukor.

Drugi prijedlog je bio da osim Šepića iz stranke bude isključen i Sokolović, ali on nije dobio dovoljno glasova.

Šepić, Sokolović, Ahmetović i Mehmedović se od posljednjeg Kongresa SDA vode kao “odmetnuta četvorka” koja je često izražavala nezadovoljstvo izborom predsjednika SDA ističući brojne nepravilnosti prilikom glasanja, a kap koja je prelila čašu je neusvajanje seta zakona kojim je predviđeno povećanje akciza u BiH.

Podsjećamo, prijedlog nije prošao jer su Mehmedović i Ahmetović bili suzdržani, dok su Sokolović i Šepić glasali protiv prijedloga Savjeta ministara BiH.

Na sjednici je raspravljano i o izvještaju Komisije SDA o incidentu u Srebrenici kada je napadanut zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Predsjedništvo SDA ranije se obavezalo da će nakon kompletiranja svih informacija “donijeti odluku o isključenju iz stranke svih aktera koji su učestvovali u organizaciji i izvođenju pokušaja rušenja odluke o uvođenju Povjereništva” u Srebrenicu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA