Saša Čađo uz “Kestenburg”

2208

Zlatna košarkaška reprezentativka, Saša Čađo, daće svoj doprinos prestižnom Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta “Kestenburg”, koji će se održati krajem jula i početkom avgusta u Banjaluci.

U programu svečanog otvaranja 25. jula, u kojem će nastupiti proslavljeni režiser Emir Kusturica i “The No Smoking Orchestra”, dobrodošlicu u ime svog grada, gostima i učesnicima Festivala, poželjeće evropska šampionka iz Banjaluke, koja će i zvanično otvoriti ovogodišnji “Kestenburg”.

Dogovoreno je to juče na sastanku u Banjalučkom studentskom pozorištu, na kojem su idejni tvorac “Kestenburga” Aleksandar Pejaković i popularna košarkašica istakli značaj afirmisanja mladih i darovitih stvaralaca, kako u kulturi, tako i u sportu.

New Picture
Saša Čađo, zlatno ime srpske košarke

– Sa velikim zanimanjem pratim pripreme i sve što je vezano za Festival „Kestenburg“. Raduje me to što u mom gradu postoje kreativci i entuzijasti okupljeni oko Studentskog pozorišta, koji imaju energiju i znanje da unaprijede kulturni život Banjaluke. Ponosna sam bila kad sam na različitim geografskim širinima i dužinama sretala ljude koji znaju za “Kestenburg” u mom gradu – istakla je Saša Čađo.

Dodala je da je obišla prostor Studentskog pozorišta i da nosi pozitivne utiske.

– Divno je to što u glavnoj ulici, u epicentru Banjaluke imamo Studentsko pozorište. Već odavno želim da pogledam predstave sa njihovog repertoara. Jedva čekam sutra uveče da dođem sa sestrama u pozorište i da pogledamo predstavu “Prljavi veš”, o kojoj sam mnogo čitala i slušala – rekla je zlatna reprezentativka Saša Čađo.

Ona će se na Festivalu “Kestenburg” pridružiti mnogim uglednim gostima iz svijeta pozorišta i pratiti takmičarske predstave.

– Izuzetna nam je čast što će među brojnim uglednim gostima iz cijelog svijeta na „Kestenburgu“ biti i proslavljena košarkašica,Saša Čađo,jer ona je dragulj našeg grada i svakako zaslužuje da bude dio kulturne promocije na svjetskom nivou – zaključio je Pejaković.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA