Samsung plaća 11,6 miliona dolara odštete

843

Nakon što je izgubio spor od Applea, zbog kopiranja od IPhone-a, pomislili biste da Samsung ne bi ponovio svoju grešku ali ipak Kineski sud je naredio Južnokorejskoj kompaniji da plati Huaweiju oko 11,6 miliona dolara, zbog povrede prava patenta.

Ovo je prva pobjeda za Huawei nad Samsungom u slučaju krađe intelektualne svojine, koja se odnosi na nekoliko tužbi Huaweia protiv Samsunga za kopiranje tehnologije smart telefona u vlasništu te kompanije.

Tužbe su prvo podnijete u maju prošle godine, a zatim je Samsung podnio kontratužbu, ali je izgubio bitku. U jednoj tužbi protiv Samsunga tražila se nadoknada za “nedozvoljeno korišćenje četvrte generacije (4G) ćelijske komunikacione tehnologije, operativne sisteme i softver korisničkog interfejsa u Samsung telefonima”. Huawei tvrdi da je više od 20 modela Galaxy smartfonova i tableta iskopiralo njihov patent, ukljućujuči i Galaxy S7.

Ta suma novca neće mnogo oštetiti Samsung, ali će ostaviti negativne posljedice nakon neuspijeha uređaja Galaxy Note 7. Ipak postoji šansa da će Galaxy S8 biti najbolji smartfon u 2017 godini, što će doprinijeti uspijehu kompanije Samsung u ovoj godini.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA