Riješite se glavobolje, umora i stresa za 30 sekundi (FOTO)

1081

Lijekovi protiv bolova dokazano su učinkoviti, ali ponekad mogu da izazovu više štete nego koristi. Ipak, postoji jednako učinkovit i potpuno zdrav način da se riješite glavobolje i to putem akupresure.

Akupresura je vrsta masaže čiju efikasnost potvrđuju brojna istraživanja. Po svojoj prirodi to je oblik akupunkture i refleksoterapije, ali ne zahtijeva posebno medicinsko znanje.

Kako biste se riješili glavobolje, potrebna vam je jedna minuta i par dobrih “zahvata”.

Prvo, zauzmite udoban položaj i opustite se. Masaža ne traje dugo – u prosjeku između 30 sekundi i jedne minute. Kružnim pokretima masirajte određenu tačku i osjetićete kako glavobolja nestaje.

Postoji šest glavnih tačaka koje treba da masirate kako biste se oslobodili glavobolje .

Tačka trećeg oka, ili „”Yintang“, nalazi se između obrva na mjestu gdje most nosa prolazi u čelo. Ova takođe može da smanji umor.

Ove simetrične tačke nalaze se u podnožju unutrašnjeg ruba obrva. Masaža ovog područja takođe ublažava curenje nosa i poboljšava vid. Laganim kružnim pokretima masirajte tu tačku i glavobolja nestaje.

Ove tačke se nalaze s obe strane nozdrva u ravnini s očima. Da biste ih pronašli potrebno je da masirate rupicu na dnu jagodice. Ova masaža pomaže prilikom upale sinusa, glavobolje i zubobolje, a odličan je način da regulišete stres.

Ova tačka nalazi se na sredini glave, između uha i početka kičmenog stuba. Masažom ovih tačaka ublažićete začepljenje nosa, bolove u očima i ušima, te teške glavobolje i migrene.

Tzv. “Shuai gu bodovi” se nalaze dva-tri centimetra ispod uha prema vratu. Da biste pronašli ovu tačku morate da pronađete malu rupicu na dijelu vrata i glave između uha i ključne kosti. Pritisak na tu tačku ublažava bol i zamor očiju.

Ove simetrične tačke nalaze se između palca i kažiprsta. Lagani pritisak ove tačke ublažava bolove u leđima, zubobolju i napetos mišića vrata.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA