Protest u Beogradu: Dan 17. i Šešeljev “incident” (FOTO/VIDEO)

1287

Okupljanje učesnika 17. protestne šetnje “Protiv diktature” počelo je ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu danas poslije 18 časova. Obilježio ga je i “incident” predsjednika radikala i učesnika protesta.

Manja grupa učesnika protesta blokirala izlazak sa parkinga ispred parlamenta i nije dozvolila poslanicima da autima “izađu” na bulevar.

Kolima je prošao samo lider SRS Vojislav Šešelj, čiji je saradnik izašao iz kola i “napravio” put te se lider radikala u automobilu odvezao sa skupštinskog parkinga.

seselj

Prema navodima nekoliko učesnika protesta, automobil sa predsjednikom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem i sa njegovim obezbjeđenjem, “pokušao je da pregazi” demonstrante, uz psovke, javlja Beta.

Ostali nisu ni pokušavali da “krenu” kolima na učesnike protesta već su okretali vozila i išli put Kosovske ulice.

Demonstranti nose transparente među kojima su “Kompletna smena političke elite”, “Obrazovanje”, “Padni mi na grudi Nebojša (iz Beograda)”, “Car je go”, “Protiv terora vlasti”, “Malom Đoki tata kupio diplomu”.

HlZktkqTURBXy84ZmI3NmQxNmZjNWFlNzljM2RjYTFmMjk4OWYzZWZhZC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Učesnici protesta duvaju u pištaljke, skaču i skandiraju “Ko ne skače, taj je Vučić!”.

Protestna šetnja odvija se centralim ulicama Beograda. Na čelu kolone su dobošari i transparenti “Dole diktatura”, “Sviraj kraj”, a demonstranti uzvikuju “Ima nas!”.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima počeli su 3. aprila, dan poslije predsjedničkih izbora u Srbiji.

Građani traže smjenjivanje “političke elite” na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem koji je dobio najviše glasova na predsjedničkim izborima, ali rezultat izbora još nije ozvaničen, traže fer i slobodne izbore, smjenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tijela za elektronske medije, slobodu medija i razriješenje “svih korumpiranih funkcionera”.

Šešelj o incidentu: Razbježali su se

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je večeras da građani mogu da ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu demonstriraju do “mile volje”, ali da neće dozvoliti “nasrtaje na sebe i svoje ljude”.

Šešelj je dodao da je zamolio stotinak ljudi ispred Doma Narodne skupštine da se pomjere kako bi njegov automobil mogao da prođe i uputi se u Bulevar kralja Aleksandra, ali da su oni odbili da se sklone, pri čemu su “neki bili bučni i psovali su”.

– Onda smo moj vozač i ja krenuli da izađemo (iz automobila), a oni su se razbježali – rekao je Šešelj, i dodao da njega, kao poslanika od 1990-ih godina, niko ne može da ga spriječi da uđe ili izađe iz Skupštine.

On je rekao da se protivi “bilo kakvoj agresiji” i da ne bi ni pokušavao da prođe kroz masu da je bilo dvije-tri hiljade ljudi, što danas, kako je rekao, nije slučaj.

– Ovog put ih je bilo svega stotinjak, ja ne bih prolazio kroz masu da ih je bilo dvije-tri hiljade. Bilo je i pijanih – kazao je Šešelj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA