Policiji Srpske opet nove uniforme

4666

Policija Srpske će već sredinom godine uskočiti u nove uniforme. Obnova policijskog ormara, koštaće sedam miliona maraka.

Posao je, kažu u Ministarstvu, sad na kreativnom timu, koji će, kad pravilnik bude gotov, odrediti izgled uniformi. U jedno su nadležni sigurni u njima će službenici MUP-a izgledati svjetski.

-Mi smo u budžetu, već imamo određena sredstva za nabavku novih uniformi. Upravo provodimo određene procedure, pripremamo pravilnik o izradi nove uniforme i vjerovatno ćemo brzo otvoriti tender za nabavku uniforme. Cilj nam je da nabavimo stvarno kvalitetnu uniformu, da naš policajac bude prepoznatljiv na ulici- rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Istom pričom, u Ministarstvu su se vodili i 2013. godine. Vlada je tad posegnula za kreditom, od paprenih petnaest miliona maraka. Nabavljena uniforma hvaljena je na sva zvona, ali u Ministarstvu tvrde da standarde više ne zadovoljava.

Kredit na dvanaest godina još nije otplaćen, ali u Vladi su se opet uhvatili za novčanik, u kom, poručuju, ima dovoljno novca da se obnovi izgled policije.

-To što je kredita za isplatu ostalo još dosta, nije toliko bitno- kaže premijerka.

-Pa šta ima veze, dakle mi planiramo određene kapitalne investicije iz kredita odnosno određene stvari se planiraju u budžetu, za uniforme je planirano za ovu godinu određen dio sredstava, ostalo će se vjerovatno preraspodjelom, redistribucijom i slično – pojašnjava Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Koje će izmjene pretrpjeti policijske uniforme, u Ministartsvu još ne odaju, osim jednog detalja. Policiji Republike Srpske vraćaju se šapke, umjesto sadašnjih kapa. Pored garderobe, Ministarstvo nabavlja novo oružje i opremu. U te troškove ne spada obnova kasarne u Zalužanima, za koju se izdvaja šest i po miliona maraka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA