Pijan ubio dvojicu maloljetnika, dobio četiri godine zatvora!

1583
Slupani Mitsubishi
Slupani Mitsubishi

Okružni sud u Doboju osudio je Dejana Vasića (21) iz tog grada na četiri godine zatvora jer je pijan automobilom “mitsubishi” 19. juna prošle godine ubio maloljetnike Bojana Gačića (17) i Marka Milačka (16) iz Doboja.

Tragedija se dogodila oko 2.30 časova na magistralnom putu Modriča – Doboj u mjestu Trnjani. U presudi se navodi da je Vasić u stanju teškog pijanstva sa 2,48 promila alkohola u krvi od pozadi udario u motocikl “jamasaki” na kome su se vozili Gačić i Milačak.

Od siline udara maloljetnici su nabačeni na automobil, nakon čega je je tijelo Milačka palo na zemlju pored puta i na mjestu je ostao mrtav. Gačić je pao na asflat i podlegao je na putu za bolnicu u vozilu Hitne pomoći.

U presudi se navodi da su oba vozila kretala prema Doboju i do nesreće je došlo nakon što je pijani Vasić preko pune linije prestigao automobil kojim je upravljao L. D.

– Vozio je brzinom od najmanje 114,3 kilometara na čas na dijelu puta na koje brzina ograničena na 80 kilometara na čas. Optuženi je preko pune linije prestigao automobil i po povratku u svoju desnu traku, zbog stanja u kome se nalazio, nije na vrijeme uočio motocikl kojim je upravljao Gačić. Propustio je i da smanji brzinu i prednjim desnim djelom vozila udario je u zadnji točak motocikla – navodi se u presudi.

Vasić je oglašen krivim za krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja, a osim kazne zatvora izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od dvije godine. Istovremeno, vijeće ga je oslobodilo od plaćanja troškova krivičnog postupka.

Prema nezvaničnim informacijama Gačić i Milačak su se kobne večeri vraćali sa turnira u malom fudbalu koji se održavao u Podnovlju.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA