Nova uprava radi na stabilizaciji poslovanja

740

Nova uprava “Agrokora” intenzivno radi na daljoj stabilizaciji i održivosti poslovanja ovog hrvatskog koncerna, kojom će biti zaštićeni interesi svih dioničara, vodeći prvenstveno računa o zaposlenima i njihovim radnim mjestima, te dobavljačima i partnerima, saopšteno je iz “Konzuma”, kćerke-firme “Agrokora”.

U saopštenju se navodi da sve “Agrokorove” kompanije u BiH trenutno zapošljavaju 5 296 radnika.

– Riječ je o tržišno konkurentnim kompanijama koje uredno i stabilno posluju kao i do sada, a svi poslovni procesi odvijaju se u punom kapacitetu – navodi se u saopštenju.

Iz “Konzuma” podsjećaju da je Trgovački sud u Zagrebu, na prijedlog Vlade Hrvatske, imenovao Antu Ramljaka za povjerenika “Agrokora”, čime je omogućen prvi korak prema potpunoj stabilizaciji i normalizaciji poslovanja ovog koncerna u Hrvatskoj.

Federalni mediji javili su da je u zgradi Vlade Federacije BiH u Sarajevu u toku sastanak o dešavanjima u “Agrokoru”, ali bez predstavnika ovog koncerna u BiH, koji su ranije otkazali učešće.

Sastanku, koji je počeo nešto iza 16 časova, prisustvuju predstavnici Savjeta ministara BiH, Spoljnotrgovinske komore BiH, Vlade FBiH, pet firmi-kćerki “Agrokora” u BiH, kao i ambasador Hrvatske u BiH Ivan del Vekio.

Prema informacijama Vlade FBiH, do 31. decembra 2016. godine dug “Agrokora” iznosi 318 miliona KM.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA