Niš: Poginuli osamnaestogodišnji blizanci

2057

U eksploziji plinske boce koja se dogodila u Ulici Milana Blagojevića u Nišu poginule su dvije osobe, a četvoro je povrijeđeno. Kako se nezvanično saznaje, u stravičnoj eksploziji stradali su brat i sestra blizanci stari 18 godina.

Na teren su izašle ekipe vatrogasaca i policije, koji pretražuju ruševine unutar kuće. Kako se saznaje poginule su dvije osobe, blizanci brat i sestra(18), a četvoro je povrijeđeno i nalaze se van životne opasnosti.

Pri u pomoć pritekao je i Dejan Tocić, koga je snažna eksplozija digla na noge, da je istrčao na ulicu.

-Na ulici je ležao muškarac i čulo se zapomaganje iz kuće. Viknuo sam “da li ima djece” i kada su mi rekli da ima, impulsivno sam potrčao unutra da im pomognem. Međutim, prizor je bio stravičan. Naišao sam na dječaka koji je bio zarobljen ispod betonske ploče, a odmah pored njega ležala je i djevojčica. Nijedno ni drugo nisu davali znake života. Cijeli prvi sprat se sručio na njih, nije bilo moguće da ih izvučem – uznemiren ispričao je Tocić.

Još uvijek nije poznato koliko je ljudi bilo u kući kada je došlo do eksplozije. Stradali blizanci navodno su bili u gostima. Na ulici je rasuta srča od popucalih prozora, a policija obavlja uviđaj.

Kako nezvanično saznajemo do eksplozije je došlo u prizemlju kuće, a uzrok je neispravna plinska boca. Kako kaže jedna od komšinica iz obližnje kuće, u prizemlju je živjela sama starija žena.

– Prije samo dva dana je ugradila taj plin i bila je jedan komšinica kod nje i rekla joj da se osjeća gas. Odmahivala je glavom na to rekla da bi ona to znala, jer je valja po struci hemičarka – ispričala je Kosana Miligić.

Na lice mjesta stigao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA