Kakav Putin: Maša i Medvjed najpopularniji ruski brend (VIDEO)

805

Ruski predsjednik Vladimir Putin nije najpopularnija ličnost iz Rusije, već su to Maša i Medvjed, likovi iz istoimenog crtanog filma, koji obara sve rekorde na Jutjubu među mališanima na svim stranama svijeta.

Ovaj crtani film, koji je napravljen prema motivima ruskih narodnih bajki, počeo je da bilježi uspjeh 2009. godine, piše pariski Liberasion. Danas serijal može da se pohvali rekordnom popularnošću i izvan granica Rusije. Malena djevojčica-nevaljalica i njen prijatelj medvjed-gunđalo sa dobrim srcem, postigli su veliki uspjeh.

Crtani film Maša i Medvjed, nastao u malom studiju u Moskvi, preveden je na 25 jezika i prikazuje se u stotinu zemalja. Početkom godine neumorni dvojac stigao je i u francuske bioskope.

– Sedamnaesta epizoda crtanog filma, koja je imala dvije milijarde pregleda na Jutjubu, postala je peti najgledaniji video u istoriji sajta – navodi Liberasion.

Nove epizode crtanog filma nastaju u studiju Animakord u Moskvi. Oba lika su rezultat spajanja poznatih ruskih bajki i mašte sovjetskog animatora Olega Kuzovkova.

Da bi osvojili Evropu, studio je morao da privuče marketing menadžere. Prvo je trebalo pridobiti žirije međunarodnih festivala animiranih filmova. Cilj je bio da se stvori publika, svijet Maše i Medvjeda. Napravljeni su spinof, pjesme, karaoke, naljepnice… Tako je rođen brend.

Tada produkciju studija počinju da primjećuju međunarodne televizije, prije svega francuske. Frans televižn i Kanal plus postaju njeni stalni emiteri. Ovaj crtani film, takođe, ima uspjeh na internetu, gdje su nove epizode dostupne besplatno, prenosi Sputnjik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA