Izetbegović supruzi dao službeni automobil da bi je zaštitio

678

U Sarajevu se danas održava sjednica Predsjedništva SDA na kojoj će se raspravljati o situaciji u stranci, neusvajanju seta zakona o akcizama i napadu na ministra Adila Osmanovića u Srebrenici.

Predsjednik stranke Bakir Izetbegović uoči sastanka je prokomentarisao i to što je njegova supruga i direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović prošle sedmice za putovanje u Tuzlu koristila službeni automobil Predsjedništva BiH.

– Otkako sam član Predsjedništva BiH dobio sam više od 30 prijetnji, od toga devet smrtnih, gdje je pronađen eksploziv kod čovjeka koji je prijetio ili je snajperista bio u blizini moje kuće. Nisam samo ja ugrožen nego i moja porodica, sve je dokumentovano. Moja supruga doživljava razne neprijatnosti i nemam je namjeru pustiti nezaštićenu. Ako je neće štititi država kao što štiti supruge onih koji dolaze u posjetu BiH, onda ću se ja snaći i privatno je zaštiti – rekao je Izetbegović.

Kada su u pitanju teme o kojima će se govoriti na sastanku SDA, predsjednik stranke je najavio sankcije protiv onih koji su postupili suprotno dogovorenom.

– Sankcije će biti izrečene naročito za Srebrenicu. Slično će se desiti i s neusvajanjem seta zakona o akcizma jer je to je dio Reformske agende i ranije je usvojeno u stranci i u Parlamentu BiH. Sankcije će snositi oni koji su postupili kako su postupili – kazao je Izetbegović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA