Gužve i na graničnom prelazu u Brčkom (VIDEO)

1922

Gužve u saobraćaju povećale su se dan nakon praznika. Danas se najduže čekalo na graničnom prelazu Gradiška, na izlazu iz BiH i to do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nije bilo zadržavanja dužih od pola sata. Tako je bilo i na graničnom prelazu Brčko-Gunja gdje smo i razgovarali sa putnicima koji napuštaju našu zemlju.

Pripadnici Državne granične službe, kažu da je ovakav promet vozila uobičajen i nešto što su i očekivali. Nisu imali potrebe angažovati dodatno ljudstvo ili produžavati smjene.

– Za ovaj period smo očekivali malo veće gužve, međutim, danas je uobičajeno, kontrole, normalno. Nisu prevelike gužve, vjerovatno ljudi idu i na druge granične prelaze. Danas znači nije bilo nikakvih problema. Očekujemo možda veće gužve ali to je sve uobičajeno – rekao nam je Ekrem Hadžić, vođa tima Granične službe u Brčkom.

I najmanje formirane kolone na graničnom prelazu u Brčkom ipak predstavljaju problem građanima Distrikta. Granični prelaz, smješten, takoreći u sami centar grada, dodatno opterećuje ionako gust saobraćaj naročito prvog radnog dana u nedelji.

Ono što je možda važno napomenuti da je iz Policije Distrikta sugerisano na sve učesnike u saobraćaju u Brčkom da ukoliko ne koriste granični prelaz, koriste neke alternativne puteve ka pravcu Kolobare.

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA