Formula 1: Nema šale sa Ferarijem

868
Formula 1

Tamo gdje je stao u Bahreinu, Ferari je nastavio u Rusiji. Formula 1 se preselila u Soči i, ako je suditi po rezultatima treninga, “crveni” su favoriti.

S obzirom na konfiguraciju piste, očekivane temperature i tradiciju, Mercedes je vikend dočekao sa oreolom favorita. Međutim, ono što se događalo na današnjim treninzima, jasno pokazuje da je pred “strijelama” težak zadatak. Kimi Raikonen je bio prvi u prvoj, a Sebastijan Fetel najbrži u drugoj sesiji. Ferarijeva prednost u jednom krugu nije jedino što brine šampione, pošto su Fetelova vremena u simulaciji trke bila dramatično bolja od Mercedesovih.

Ako se po jutru dan poznaje…

Naravno, puno je varijabli zbog kojih petak nije pravi pokazatelj odnosa snaga između timova. Ipak, ako se po jutru dan poznaje, Ferari bi i na Crnom moru mogao da nastavi impresivnu seriju sa starta sezone. Slavni tim iz Maranela u prve tri runde ostvario je dva trijumfa, vodi u kokurenciji konstrukora, dok je Seb lider u plasmanu vozača.

Stručnjaci su predviđali da bi Velika nagrada Rusije za “crvene” mogla biti najveći izazov u aktuelnoj kampanji. A oni su se potrudili da taj izazov spremno dočekaju. Na motorima oba pilota promijenjena je turbo komponenta, već treća ove sezone. Ako se zna da svaki vozač ima četiri “besplatne”, te da će za petu “platiti” kaznenim pozicijama na startu trke, jasno je koliko je Ferari spreman da rizikuje.

Luis: Ne blefiramo!

Luis

Mercedesov Luis Hamilton žustro je odgovorio na tvrdnju Sebastijana Fetela da “strijele” još nisu pokazale puni potencijal.
– Ne blefiramo! Zašto bismo? Šta je svrha? To je nekada radio Ferari. Dan je bio izazovan. Pokušavali smo da podesimo pravi balans u autu, ali nismo potpuno zadovoljni. Večeras i ujutru ćemo raditi na tome. Ako sve posložimo kako treba, možemo biti bliži Ferariju. Ali oni su definitivno favoriti – “ispalio” je trostruki prvak.

To i ne čudi, pošto Mercedes još nije “posložio kockice”. Luis Hamilton i Valteri Botas su ranjivi. Pogotovo u trkaćim uslovima, jer brže troše gume od Fetela i Raikonena. S obzirom na tu činjenicu, očekivalo se da britansko-finski tandem ima manje problema sa zagrijavanjem pneumatika. A desilo se upravo suprotno, tako da ni Luis ni Valteri nisu uspjeli da odvezu “čiste” krugove. Šef ekipe iz Breklija Toto Volf pokušao je da sumira šta je pošlo po zlu.

– Poslije ovakvog petka, dvije stvari su jasne: Ferari je izuzetno brz u svim uslovima, a pred nama je puno posla. Treba imati u vidu da smo u procesu učenja. Ovo su potpuno novi bolidi, gume su drugačije, nivo “daunforsa” znatno viši… Potrebno je vremena da sve “legne”. Vjerujemo da subota i nedjelja mogu biti povoljnije za nas. Ipak, petak je. Tada svako može da radi šta hoće. Sjećam se drugog trkaćeg vikenda u Šangaju. Svi su nas otpisali poslije prvog dana, a mi smo poslije dominirali – ostao je pomalo zagonetan Volf, čiji tim je prošle godine u Rusiji bio najbrži na sva tri treninga, u kvalifikacijama, ali i u trci.

Mercedes će sutra biti puno brži

Lider šampionata se slaže da najvažnije tek slijedi, te da “strijele” nisu pokazale puni potencijal.

– Prilično sam srećan urađenim, Kako je dan odmicao, bio sam sve brži. To nije razlog da se zanosimo, jer sam siguran da će Mercedes sutra biti puno konkurentniji – oprezan je Fetel.

Njegov timski kolega Raikonen nije se proslavio u prve tri trke. Stvari, bar za sada, u Sočiju ozgledaju mnogo bolje. “Ledeni Finac” je bio prvi na prvom i drugi na drugom trenignu. Kako sam kaže, bolid ga “sluša”, što je dodatni razlog za optimizam.

– Sve je proteklo glatko i uvijek je sve zabavnije kada je tako. Zadovoljan sam, ali ovo je samo petak. Nemamo pojma šta su drugi radili. Trebamo se dobro spremiti za kvalifikacije i krenuti od toga – jasan je Kimi.

Ferari i Mercedes su toliko brži od konkurencije, da ih samo kvar može spriječiti da osvoje prve četiri pozicije. Za peto i šesto mjesto trebali bi se boriti Red Bul i Vilijams, dok za ostale bodove konkurišu praktično svi osim Zaubera i Meklarena.

Meklaren u problemu, opet

Slavni tim iz Voukinga i dalje se muči sa Hondinim agregatima. Koliko je situacija očajna, najbolje opisuje podatak da je Stofel Vandorn kažnjen sa 15 mjesta na startu trke. Razlog: nova zamjena motora. Agregat se sastoji iz šest dijelova i, po pravilima najbržeg cirkusa, svaki vozač tokom sezone na raspolaganju ima po četiri takve komponente. Kada upotrijebi petu, biva kažnjen. Mladi Belgijanac je bio primoran na taj korak. A tek je četvrta trka sezone.

Treći slobodni trening za VN Rusije vozi se sutra od 11 časova. Tri sata kasnije na programu su kvalifikacije. Trka je u standardnom nedjeljnom terminu (14.00).

Dejan Marić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA