Di-džej ide u zatvor zbog remiksa ezana (VIDEO)

739

Tuniski opštinski sud osudio je britanskog di-džeja na godinu dana zatvora zbog izvođenja remiksa ezana, muslimanskog poziva na molitvu, u noćnom klubu.

Vlasti su upoznate sa incidentom kada se na društvenim mrežama pojavio video snimak ljudi koji plešu uz ovu numeru.

Ilies Miladi, portparol suda u gradu Grombalija, rekao je da je di-džej Daks Džej osuđen „na šest mjeseci zatvora zbog javne nepristojnosti i šest mjeseci za vrijeđanje javnog morala.” Britanac je pobjegao iz zemlje prije sudskog postupka i suđeno mu je u odsustvu.

– Ruganje mišljenju i vjerskim principima Tunišana je apsolutno neprihvatljivo – saopštili su iz Ministarstva za vjerska pitanja Tunisa, a prenosi Sputnjik.

Klub u kome se sve odigralo je zatvoren zbog istrage kada je snimak izašao u javnost. Organizator događaja i vlasnik kluba su odbacili optužbe da su krivi za incident, dok tužilaštvo osporava njihovu odbranu, tvrdeći da su morali znati kakvu muziku izvodi di-džej prije nego što su ga angažovali.

Iako zvaničnici u Tunisu smatraju da je sporna pjesma veoma uvredljiva, malo je vjerovatno da će Britanac zaista završiti u zatvoru, osim ako ne odluči da se dobrovoljno preda.

Organizatori festivala izvinili su se putem fejsbuk stranice, rekavši da Daks Džej “nije shvatio da bi numera mogla uvrijediti publiku iz muslimanske zemlje kao što je naša”. Di-džej je takođe uputio izvinjenje, ali nije rekao da li ima u planu da se preda tuniskim vlastima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA