Da li je Dilan preuzeo Nobelovu nagradu?

582

Detalji dodjele Nobelove nagrade za književnost Bobu Dilanu drže se u tajnosti i niko ne zna šta se događa, prenosi danas Rojters.

Kako se navodi, Švedska akademija, koja dodjeljuje tu nagradu, još u srijedu je saopštila da će Dilan primiti diplomu i medalju tokom posjete Stokholmu na “maloj i intimnoj ceremoniji”, kako je Dilan i želio.

Akademija je navela i da je nameravala da to otkrije na jednom od Dilanovih koncerata – u subotu i nedelju u Stokholmu i 9. aprila u Lundu. Sekretarka Akademije Sara Daniju objavila je u petak na svom blogu da se sprema za koncerte Boba Dilana 1. i 2. aprila u Stokholmu.

Početkom prethodne nedelje Daniju je kazala da Dilan neće održati tradicionalan govor prilikom dodele, ali da će snimljena verzija verovatno kasnije biti objavljena. Da bi primio nagradu od 903 000 dolara, Dilan mora da održi taj govor u roku od šest mjeseci od zvaničnog proglašenja nagrade, odnosno od 10. decembra, ali on ne mora da bude održan u Stokholmu.

Kao primjer, Rojters navodi britanskog romanopisca Doris Lesing, koja je nagradu dobila 2007. godine, a koja je pisani govor poslala švedskom izdavaču, koji ju je pročitao na ceremoniji u Stokholmu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA