Čista petica: Vojvotkinja ponovo oduševila modne znalce (VIDEO)

1398

Kejt Midlton je ove godine prvi put prisustvovala posebnoj uskršnjoj misi u kapelici Svetog Džordža u Vindsoru, održanoj isključivo za kraljicu Elizabetu II i ostale članove kraljevske porodice.

Za vojvotkinju je i ovo službeno porodično okupljanje bilo prilika da pokaže svoj savršen ukus, uvijek prilagođen događaju kao i visokim modnim kriterijumima koje je sama postavila.

Odabravši nenametljiv nježno bež kaput s potpisom Ketrin Voker, strogog kroja omekšanog zaobljenom kragnom, pokazala je kako je moguće istaći se i bez upadljivih boja i modnih dodataka.

Jedini modni dodatak bio je obavezan šešir satenskog sjaja u stilu Džeki Onazis u nijansi koja prati boju kaputa i štikli dizajnera Ruperta Andersona. Valovita kosa je uz pomoć mrežice za kosu elegantno bila podvučena ispod šešira.

Posljednji put je u ulozi vojvotkinje prisustvovala vaskršnjoj misi prije tri godine tokom australijske turneje kada je s princem Vilijamom posjetila  katedralu Svetog Andreja u Sidneju.

I tamo je potvrdila kako se odlično snalazi u odabiru klasičnih modnih komada, ali tada je njen stil ipak bio manje konzervativan nego ove godine.

Kaput u najnježnijoj plavoj boji s potpisom Aleksandra Mekvina nije bio toliko “strogog” kroja te je podignutom kragnom i naglašenom siluetom bio nešto moderniji izbor.

Polupodignuta kosa te razigraniji šešir dali su do znajna da je riječ o mladoj dami itekako svjesnoj protokolarnih modnih pravila, ali spremnoj pokazati i svoj dinamični i vedri duh.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA