Broj poginulih povećan na 14

672

Broj mrtvih u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu povećan je na 14, javlja TASS.

Ruski ministar zdravlja Veronika Skvorcova rekla je da je 11 ljudi poginulo na licu mjesta, dok je još troje kasnije podleglo povredama, prenosi TASS.

Ukupno 51 osoba je povrijeđeno u eksploziji u metrou, četiri su u kritičnom stanju, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije, odjeljenje u Sankt Peterburgu.

Za eksploziju u metrou u Sankt Peterburgu odgovoran je državljanin Rusije porijeklom iz Centralne Azije.

Kako je AFP izjavio portparol ruske službe bezbjednosti, riječ je o Akbardžonu Džalilovu, rođenom 1995. godine u Ošu, kirgistanske nacionalnosti.

U Sankt Peterburgu od danas počinje trodnevna žalost koju su nakon eksplozije u podzemnoj željeznici proglasile gradske vlasti.

Ruski predsjednik naložio je gradskim i saveznim vlastima da preduzmu sve neophodne mjere i pomognu porodicama žrtava i zbrinu povrijeđene.

Lavrov: Neophodno udruženo djelovanje protiv globalnog terorizma

Eksplozija u Sankt Peterburgu pokazala je da je neophodno udruženo djelovanja protiv globalnog terorizma, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, prenela je RIA.

– Ova tragedija još jednom pokazuje važnost pojačavanja napora da se bori protiv ovog zla”, rekao je Lavrov – prenio je Rojters.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA