Trebinje: Dan otvorenih vrata oduševio klince (VIDEO)

917

Dan otvorenih vrata u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ okupio je buduće prvačiće i njihove roditelje. Cilj ovog događaja bio je da se prvaci upoznaju sa školskim učionicama, starijim drugarima, učiteljicama i sa svim onim što ih čeka u septembru kada sjednu u školske klupe.

U rukovodstvu škole nadaju se da će se prvaci na ovaj način osloboditi straha, te da će lakše prihvatiti sve obaveze sa kojima će se susresti na jesen.

– Ovo je takođe prilika da rukovodstvo škole sa stručnim organima škole, gdje su pedagog,
psiholog i logoped razgovara sa roditeljima o brojnim temama i onom što ih bude zanimalo, a u vezi je sa upisom njihove djece u prvi razred. Za to vrijeme budući prvaci će biti sa učiteljicama, koje uzimaju ovu generaciju, u učionicama gdje je pripremljen prigodan program – rekao nam je Darko Jegdić, direktor OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“.

Budući prvaci raduju se polasku u školu, a njihovi stariji drugari srećni su što su imali priliku da u okviru Dana otvorenih vrata upoznaju svoje male prijatelje sa novim obavezama i sa svim onim lijepim stvarima koje će ih pratiti u školskim danima.

– Mi ćemo sada da dočekujemo prvačiće, tako što ćemo im dati balone i onda ćemo ih poslati u tu učionicu i oni će da nađu taj balon i sješće za neki sto i mi ćemo njima da pomažemo, oni će da crtaju i onda će da se počaste i to….Šta bi im to poručila za početak školske godine kad krenu u septembru u prvi razred? Pa, da budu dobri, da uče – objasnila nam je Anđela Skulić, 5. razred.

– Da li možda znaš neku pjesmicu? Ne znam pjesmicu, ali naučio sam sva slova. A, reci mi, da li se raduješ upoznavanju sa novim drugarima, sa novim djevojčicama i dječacima sa kojima ćeš ići u prvi razred? Da. Ko ti je pomogao da naučiš sva slova? Moj drug Ivan – dodao je Dimitrije Kusalović, budući prvačić.

Đurđica Miladinović, majka djevojčice koja u septembru treba da krene u prvi razred osnovne škole kaže da je raduje što je OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” organizovala jedan ovakav događaj. Na taj način, ističe, djeca će se bolje upoznati sa školom, koju će pohađati, ali i sa starijim drugarima.

– Jako smo zadovoljni generalno ovim otvorenim vratima, jer su oni upoznali pored škole u kojoj će biti sada, neke druge aktivnosti. Divan je gest ovih starijih njihovih vršnjaka i kolega iz ove škole, tako da, eto, lijep gest, lijepi dani, proljeće, sve je veselo, tako da i njihov povod ovog današnjeg dana je divan – iskrena je bila ova majka.

U školi se nadaju da će Dan otvorenih vrata pomoći prvacima da se oslobode straha i na testiranju, koje će se održati sljedećeg mjeseca. Takođe podsjećaju da je ove godine upisano 116 prvaka, što je za 22 više u odnosu na prošlu godinu. Tako će u ovoj školi u septembru biti formirano pet odjeljenja prvačića. U područnim školama, njihov broj je znatno manji nego lani. U Lastvi će na jesen biti dva prvačića, a na Dražin Dolu i u Ljubomiru tek po jedan.

Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA