Sve o novom Samsungu Galaxy S8 (VIDEO)

1012

Kompanija Samsung najavila je za ovu sedmicu jedan od najvećih hi-tech događaja u svom kalendaru – predstavljanje novog modela Galaxy S8. Uporedo sa njim, biće predstavljen i Galaxy S8+, veći model za koji se prepostavlja da će dijeliti većinu karakteristika i specifikacija sa osnovnim modelom.

Prema dosadašnjim informacijama, ovo su karakteristike koje će odlikovati novi Samungov smartfon.

Dizajn

Prema “procurjelim” fotografijama, vidi se da novi Galaxy prati trend dizajna telefona kod kojih ekran pokriva gotovo cijelu prednju površinu. Model će imati dimenzije 148.9 x 68.1 x 8 milimetara, sa ekranom (AMOLED display) od 5,8 inča, rezolucije 2,960 x 1,440, dok će model S8+ koristiti ekran od 6.2 inča iste rezolucije.

Zbog veličine ekrana i same kompaktniosti uređaja , Samsung je odbacio “home” taster, a oznaka komapnije će se naći samo na zadnjoj strani telefona. Pretpostvalja se da će biti dostupan u crnoj, srebrnoj, plavoj, sivoj i zlatnoj boji.

Karakteristike

Glavna odlika S8 je novi višejezični AI asistent “Bixby”, koji dolazi sa velikim brojem preinstaliranih aplikacija. Pretpostavlja se da će biti sposoban i da, pomoću kamere, prepoznaje tekst i objekte, kao i da ih sam pronađe na internetu, omogućavajući korisnicima onlajn kupovinu.

Očekuje se da će S8 pokretati najnovija verzija Androida – Nougat. Trbalo bi da posjeduje dodatnu vodootpornu proširivu memoriju, koja koristi microSD port, i standardni priključak za slušalice.

Kamera

Očekuje se da će Galaxy S8 i S8+ imati zadnju kameru od 12 i prednju od 8 megapiksela, što i nije velika razlika u odnosu na prethodne modele.

Baterija

Imajući u vidu sve preobleme koje su kupci katastrofalnog modela Note 7 imali, očekuje se značajno poboljšanje u ovom segmentu. Ako se glasine obistine, S8 će pokretati baterija od 3,000mAh a veća, od 3,500mAh, rezervisana je za model S8+.

Predstavljanje i cijena

Samsung Galaxy S8 i S8+ biće zvanično predstvaljeni 29. marta. Iako termin puštanja u prodaju još nije objelodanjen, iz više nepotvrđenih izvora kao datum se mogu čuti 21. i/ili 18. april.

Cijene će uskoro biti poznate, za sada se spekuliše da će S8 koštati 799, S8+ 899 evra. Sa tolikom cijenom, novi Samsungovi modeli biće najskuplji pametni telefoni na tržištu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA