Srbija: Ubio se šef odbora, koordinator RIK-a uhapšen!

838

Predsjednik jednog biračkog odbora u Lazarevcu izvršio je samoubistvo, a koordinator radnog tijela Republičke izborne komisije (RIK) Srbije i načelnik Opštinske uprave Lazarevac Mihailo Gajić uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja i uništavanja izbornog materijala, rečeno je danas na sednici RIK-a Srbije.

Jedna od koordinatora RIK-a za Beograd Darija Šajin rekla je da je Gajić uhapšen prije dva dana, da ga je policija dva puta to veče privodila, jer se, kaže, nasilno ponošao i uništio dva glasačka listića.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, govoreći o tom incidentu, rekao je da je telefonom obaviješten da je prilikom predaje izbornog materijala Gajić uhapšen, da su uzete izjave prisutnih, te da je o tome obaviješteno tužilaštvo.

– Dobićemo zapisnike o tome šta se desilo sa biračkim materijalom – rekao je Dimitrijević i naveo da su slučaj hapšenja preuzelo tužilaštvo i MUP, te da se pretpostavlja da će državni organi podnijeti krivičnu prijavu protiv njega.

Predstavnici opozicije u RIK-u tražili su da se dnevni red današnje sednice dopuni i odlučivanjem o tome da RIK podnese krivičnu prijavu protiv Gajića, ali taj predlog nije usvojen.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA