Smislili i testirali lijek protiv mamurluka

736

SunUp: najgori neprijatelj mamurluka, tako oglašavaju svoj proizvod dvoje studenata sa Univerziteta Yale u SAD-u. Razvili su ga, kažu, uz pomoć profesora, nutricionista i proizvođača farmaceutskih proizvoda.

Međutim, da bi njihov proizvod došao do kupaca, potreban im je novac koji sakupljaju na portalu indiegogo.com gdje su i objasnili o čemu se radi.

Smislili su ga budući molekularni biolog Margaret Morese i student Liam McClintock, a radi se o prirodnom proizvodu u obliku praha koji se miješa sa vodom i popije prije unošenja alkohola u tijelo. To je kombinacija hranjivih tvari koje pripremaju tijelo za alkohol.

Testirano na kolegama

Ovaj pametan dvojac tvrdi da se ljudi bude svježi i puni snage nakon noćnog opijanja – to znaju jer su ga testirali na svojim kolegama. SunUp ustvari pomaže jetri da se vrati u normalu, a osim toga, vraća tijelu izgubljene elektrolite i vitamine, ali i uravnotežuje nivo glutamina i stopira narušavanje kvaliteta sna.

– Naš dodatak prehrani može vratiti ravnotežu tjelesnih funkcija poslije noći pune alkohola. Djeluje tako da uspješno napada četiri uzroka mamurluka, a to su nakupljanje acetaldehida, imunološki poremećaj, gubitak elektrolita i vitamina, te poremećen nivo glutamina – objašnjavaju oni.

Njihov spasonosni prah ima ugodan okus citrusa i svih 15 sastojaka u njemu su sasvim prirodni. Na policama trgovina mogao bi se naći uskoro, piše Daily Mail.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA