Šišanje svijećom obnavlja kosu?

1392

Da li ste znali da se kraljica Kleopatra, vječno upamćena po svojoj ljepoti, šišala svijećom? I nisu samo njeni gusti pramenovi “prolazili” kroz plamen, postajući zdraviji i sjajniji. Ova tehnika je nastala u Egiptu, postala je popularna u Brazilu, a potom se raširila i u ostale dijelove svijeta.

Velaterapija je danas planetarni hit, pa će i kod nas postati tražena. Zašto šišanje svijećom, a ne makazama?

– Šišanje svijećom je, za razliku od klasičnog, regenerativni tretman kose. Gdje makaze naprave rez, tu dlaka ostaje otvorena i oštećena. Velaterapijom ne možete da skratite ni oblikujete frizuru, ali možete da skinete oštećenja sa kose i zapečatite krajeve, pa se mnogo teže lista jer hranljive materije ostaju u dlaci. Zato brže raste, sjajnija je, ima veći volumen i lakše se oblikuje – kaže frizer Milan Babović iz Beograda koji je ovaj trend među prvima popularisao u Srbiji.

Kako izgleda tretman?

– Najprije kosu hidriramo, zatim je u tankim sekcijama uvrćemo u oblik kanapa i bijelom parafinskom svijećom spaljujemo krajeve koji štrče sa strane. Potom je natapamo specijalnom kombinacijom ulja koje stoji pet do sedam minuta, ispiramo i na kraju nanosimo specijalni preparat koji sadrži 85 posto keratina. Kosa se na kraju oblikuje – objašnjava Milan i dodaje da iskustva klijenata pokazuju da je velaterapiju najbolje raditi jednom u četiri mjeseca.

Mnogi se plaše da im frizeri ne spale kosu svijećom, ali Babović ističe da je to nemoguće jer se ona umotava u “kanap”, pa joj plamen ne može ništa osim ako bi se baš dugo držao.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA