Samo dvije žene među 20 najbogatijih na svijetu

677

Najbolje rangirana žena na listi najbogatijih ljudi svijeta američkog magazina Forbes je Lilijen Betankur, vlasnica dionica kozmetičke kuće Loreal, koja je zauzela 14. mjesto sa bogatstvom od 39,5 milijardi dolara.

Među najbogatijih 20 se, međutim, našla još jedna žena, Elis Volton, ćerka osnivača američkog trgovinskog lanca Volmarta Sema Voltona, prenosi agencija Frans pres.

Generalno gledano, na listi je rangirano 227 žena milijardera, od kojih je najveći broj naslijedio bogatstvo, ali je i njih 15 koje su se same obogatile, uglavnom iz azijskih zemalja, kao što je Vijetnamka Ngujen Ti Puong Tao, generalna direktorka niskotarifne aviokompanije VietJet.

Na 23. mjestu liste je osnivač Alibabe Džek Ma sa bogatstvom od 28,3 milijarde dolara, investitor Karl Ajkan je na 55. mjestu sa 16,6 milijardi dolara, dok je modni dizajner Ðorđo Armani na 215. mjestu sa 6,6 milijardi dolara.

Suosnivač Microsofta Bil Gejts ponovo se našao na prvom mjestu liste najbogatijih milijardera svijeta američkog magazina Forbes, sa bogatstvom procenjenim na 86 milijardi dolara, dok je predsjednik SAD Donald Tramp pao za više od 200 pozicija, prenosi AFP.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA