Rusi zainteresovani za beogradski aerodrom

795

Ruska kompanija “Aerodromi regiona”, dio “Renova grupe”, potvrdila je da će učestvovati u nadmetanju za koncesiju za Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu.

Generalni direktor te kompanije Jevgenij Čudnovski rekao je za agenciju Interfaks da su i prije tri godine bili zainteresovani da učestvuju na tenderu za izbor strateškog investitora za beogradski Aerodrom.

– Nedavno je objavljen poziv za kvalifikacije na tenderu za beogradski Aerodrom. Bili smo zainteresovani za ovaj projekat i prije tri godine, a sada ćemo učestvovati – istakao je Čudnovski.

Javni poziv potencijalnim koncesionarima za Aerodrom “Nikola Tesla” objavljen je 10. februara, a rok za slanje pisama o zainteresovanosti je produžen do 10. marta, prenose beogradski mediji.

Koncesija za beogradski Aerodrom biće data na rok od 25 godina, a na tenderu ne mogu da učestvuju kompanije ili sa njima povezana lica koja upravljaju u nekom od aerodroma u regionu koji se nalazi na manje od 450 kilometara od Beograda.

Do sada su se kao zainteresovani investitori za beogradski Aerodrom pominjali francuski “Vinči”, njemački “Fraport” i kineski “Šandong haj spid”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA