Razbojnici oteli preko 300 000 KM!

7134

Trojica maskiranih razbojnika koji su naoružani dugim cijevima jutros opljačkali “Intesa SanPaolo” banku u Drvaru i ranili policajca, ukrali su iz ove poslovnice preko 300 000 KM, saznaje SrpskaCafe!

Pljačka se dogodila u Titovoj ulici u Drvaru, samo 150 metara od glavne policijske stanice. Kako je potvrdio portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak dojava o pljački zaprimljena je oko 7.30 časova.

Razbojnici su bili naoružani dugim cijevima i po ulasku u banku svim radnicima su naredili da legnu na pod. Dok su kupili novac, stigla je policija i razbojnici su iz banke zapucali prema

Vezane vijesti:

policija-1-696x464

Pljačkaši u Drvaru ranili policajca

njima. U razmjeni vatre ranjen je policajac, koji je kasnije prvo prebačen u Kantonalnu bolnicu u Livnu, a onda i u Klinički bolnički centar “Firule” u Splitu. Kako nezvanično saznajemo, policajac ima jednu ustrelnu ranu, a metak se zadržao pored kičme. Njegovo stanje je za sada neizvjesno.

Vrdoljak je rekao da je da su razbojnici nakon pucnjave sjeli u automobil “audi”, splitskih registarskih oznaka, i pobjegli su prema Bosanskom Petrovcu, preko prevoja Oštrelj.

– Policija je krenula u potjeru za razbojnicima tokom koje je na Oštrelju pronađen zapaljen “audi” za koji se vjeruje da je korišten u pljački. U toku je uviđaj u banci, kao i na mjestu gdje je vozilo zapaljeno, a za razbojnicima se intezivno traga – rekao je Vrdoljak.

Načelnik Drvara Goran Broćeta rekao je da je stanovništvo tog grada uznemireno nakon jutrošnje pljačke banke i da je potrebno da se Skupština opštine o tome odredi prema Kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Vezane vijesti:

drvar

Mještani Drvara uznemireni zbog pljačke

On je naveo da se oružana pljačka desila u centru grada i u vremenu kada djeca idu u školu.

– Banka je blizu mog kabineta i mi smo čuli rafale. Sve se dešavalo kao u kaubojskim filmovima. Kao da je bilo ratno stanje – rekao je Broćeta.

Tim Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uključen je u potragu za razbojnicima.

Andrijana Pisarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.