Pronađen ukradeni nakit iz “Kartijea”

837

Cjelokupan nakit, koji je ukraden u subotu u oružanoj pljački prodavnice “Kartije” u Monte Karlu, je pronađen, saopštili su danas istražioci, istakavši da je plijen vrijedan više miliona evra.

Javni tužilac Monaka Žak Dormje rekao je da je posljednja torba sa nakitom koja je nedostajala pronađena danas na ulici na teritoriji Francuske, u neposrednoj blizini granice sa Monakom, a na istom mjestu je uhapšen i osumnjičeni, prenosi AFP.

Druge dvije torbe su pronađene u Monaku u subotu, ubrzo nakon što se odigrala spektakularna pljačka usred popodneva.

Kuća “Kartije” upravo procjenjuje vrijednost ukradenog nakita, naveo je Dormje, grubo procijenivši vrijednost plijena na “nekoliko miliona evra”.

– Do danas su uhapšene četiri osobe: dva pljačkaša, jedan saučesnik čiji je zadatak bio da vozi ukradeni auto i četvrta osoba koja je imala nejasnu ulogu, a najvjerovatnije je bila zadužena da se pobrine za vozača – precizirao je tužilac.

Peta osoba, za koju se pretpostavlja da je “još jedan pljačkaš” – i dalje je u bjekstvu, napomenuo je on.

Dormje je rekao i da su svi osumnjičeni iz Valorija, grada na francuskoj Azurnoj obali kod Kana, a ranije nisu bili osuđivani za krađu.

Poslije pljačke prodavnice, koja se nalazi u blizini čuvenog kazina, razbojnici su ispustili dvije torbe na ulici kada je policija stigla na lice mjesta, a snimak video-kamera je kasnije pokazao da je jedan kradljivac pobjegao sa trećom torbom.

Tokom tog incidenta niko nije povrijeđen, ali je četvrt oko kazina bila satima blokirana kako bi istražoci mogli da rade.

Oružane pljačke su rijetke u Monaku, mada su 2012. četiri Litvanca ukrala zbirku od oko 50 satova vrijednih oko 200 000 evra iz jedne tamošnje prodavnice nakita, a kasnije su osuđeni na kazne zatvora od pet do 13 godina, napominje francuska agencija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA