Pljačkaši u Drvaru ranili policajca

884

Tri maskirana razbojnika opljačkala su jutros “Intesa SanPaolo” banku u Drvaru, a tokom pljačke razbojnici su zapucali na patrolu policije i tom prilikom su ranili jednog policajca.

Pljačka se dogodila u Titovoj ulici u Drvaru, a kako je potvrdio portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak dojava o pljački zaprimljena je oko 7.30 časova.

– Nakon dojave na lice mjesta upućena je patrola policije i po dolasku pred banku razbojnici su prema njima otvorili vatru. Tom prilikom ranjen je jedan policijski službenik koji je prevezen u Hitnu pomoć, a potom je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Livnu. Trenutno se nalazi na hirurgiji i još nije poznato kakve je povrede zadobio – rekao je Vrdoljak.

On pojašnjava da su razbojnici nakon pucnjave sjeli u automobil “audi”, splitskih registarskih oznaka, i pobjegli su prema Bosanskom Petrovcu, preko prevoja Oštrelj.

– Policija je krenula u potjeru za razbojnicima tokom koje je na Oštrelju pronađen zapaljen “audi” za koji se vjeruje da je korišten u pljački. U toku je uviđaj u banci, kao i na mjestu gdje je vozilo zapaljeno, a za razbojnicima se intezivno traga – rekao je Vrdoljak.

Nezvanično saznajemo da su razbojnici bili naoružani dugim cijevima i da su po ulasku u banku svim radnicima naredili da legnu na pod. Dok su kupili novac, stigla je policija i razbojnici su iz banke zapucali prema njima. Zasada nije poznato koliko novca su razbojnici odnijeli i više detalja biće poznato tokom dana.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA