Nije kraj “Terminatora”: He'll be back!

703

Ubili smo ga prvi put 1984. godine. Još jednom je upoznao smrt 1991. godine, da bi kasnije umro i 2003. godine. Najopakiji robot svih vremena će još jednom doći na kino platna.

Niko nije smatrao da ima šanse za uzdizanjem iz mrtvih jednom kada je hidraulična presa obavila svoj posao 1984. godine, ali 1991. godine nam je pokazao da mu presanje nije nanijelo štetu. Te godine je umro od topljenja u željezari, ali i to ga nije zaustavilo, pa se vratio 2003. godine, kad je djelovalo da je stvar riješena napokon i da će nuklearna eksplozija značiti njegov kraj.

Međutim, dolaskom “Terminator: Genisysa” postalo je jasno da je Terminator besmrtan i da ćemo ga gledati još mnogo godina.

2588c916364c867db938

Premda se u jednom trenutku činilo kao da je Paramount film spremio u arhiv, kako kaže producent David Ellison, stvari su totalno drugačije.

– Reći ću samo da smo razriješili budućnost franšize i vjerujte mi kad kažem da je to jedna nevjerovatno svijetla budućnost. Mislim da idemo prema mjestu kamo su obožavaoci i željeli otići nakon kraja drugog nastavka – rekao je producent.

Ellison je bio jedan od dvoje producenata koji su 2015. godine još jednom vaskrsnuli franšizu i donijeli na scenu film “Terminator: Genisys”, koji je uprkos lošim kritikama ipak uspio dobro da zaradi.

– Ove godine ćemo nešto objaviti vezano za franšizu. Jako smo uzbuđeni oko toga i mislim da je to pravac u kojem trebamo ići – izjavio je osnivač produkcijske kompanije Skydance.

18f728d1970c8b086e6a

Iako nije još jasno hoće li se Arnold Schwarzenegger pojaviti u budućem filmu, treba se prisjetiti da studio Paramount nije odlučio da produži ugovor ni Guvernatoru kao ni njegovoj kolegici iz filma, Emiliji Clarke, popularnoj Daenerys iz “Igre prijestola”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA