Mještani Drvara uznemireni zbog pljačke

1220

Načelnik Drvara Goran Broćeta izjavio je da je stanovništvo tog grada uznemireno nakon jutrošnje pljačke banke u kojoj je ranjen policajac, te da će ovog mjeseca biti sazvana posebna, tematska sjednica lokalnog parlamenta u vezi sa bezbjednošću u ovoj opštini.

Broćeta je ocijenio da bezbjednost u Drvaru nije zadovoljavajuća, zbog čega je potrebno da se Skupština opštine o tome odredi prema Kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

– Ovakve stvari pokazuju kakva je država u kojoj razbojnici haraju ulicama i otimaju sve što im se učini zanimljivim – rekao je Broćeta.

On je naveo da se oružana pljačka desila u centru grada i u vremenu kada djeca idu u školu.

– Banka je blizu mog kabineta i mi smo čuli rafale. Sve se dešavalo kao u kaubojskim filmovima. Kao da je bilo ratno stanje – rekao je Broćeta i dodao da je ranjeni policajac, koji je inače srpske nacionalnosti, iz bolnice u Livnu prebačen u Split, u Hrvatskoj.

Tim Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uključen je u potragu za razbojnicima koji su jutros tokom pljačke Inteza Sanpaolo banke u Drvaru ranili policajca.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je da pripadnici MUP-a Srpske u ovom slučaju sarađuju sa lokalnom policijom.

U pljački su učestvovala tri naoružana razbojnika, a vjeruje se da su pobjegli prema Petrovcu.

Lokalna policija je dojavu o razbojništvu u Titovoj ulici zaprimila oko 7.00 časova, a kada su policajci došli na mjesto događaja došlo je do pucnjave.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA