Marihuana pluta oko Dubrovnika?

1519

Desetine paketa marihuane pronađeno je u posljednjih mjesec dana u moru kod Dubrovnika. Do sada su, policija ali i građani, “ulovili” ukupno 267 kg ovog opijata!

Paketi su umotani u PVC foliju i oblijepljeni selotejp trakom, kako se inače krijumčari ta vrsta droge, kažu u policiji. Iako je ovakvih slučajeva, posebno nakon nevremena, bilo i ranije, s obzirom na to da je dubrovački akvatorijum najbliže otvorenom moru, u policiji ne žele da nagađaju kako su paketi dospjeli u more.

– Paketi su u 11 navrata pronađeni uz obalu ostrva Lastovo, Mljet, Korčula i Lokrum. Pakete su nalazili i policajci ali i građani. Nakon prvog pronalaska pomorska policija je intenzivirala obilazak kompletnog akvatorijuma da bi pronašli sumnjive pakete i spriječavanja moguće zloupotrebe – rekli su u dubrovačkoj policiji.

Policija je pozvala građane da u slučaju uočavanja sumnjivih paketa o tome obavijeste policiju ili da se jave u najbližu policijsku stanicu.

Policija trenutno radi na kriminalističkoj istrazi, a o pronalsku je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo u Dubrovniku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA