Kozarska Dubica: Jelena Bačić Alimpić gost biblioteke (VIDEO)

871

Sala dubičke Narodne biblioteke bila je pretjesna da primi sve one koji su željeli da se druže sa poznatom književnicom i novinarkom, Jelenom Bačić Alimpić. Jelena ne krije zadovoljstvo zbog toga, jer kako kaže, voli interaktivna druženja sa ljubiteljima pisane riječi.

Otkriva da nijedan njen roman nije zasnovan na istinitim događajima, ali da se dok piše u potpunosti uživi u sudbinu svakog lika.

– Ja ulazim bukvalno u sve likove i treba mi puno vremena da odnjih odem. Od njih se rastajem otprilike po godinu dana. Opet, ne mogu dugo da ne pišem, jer je to neka potreba i
ljubav. Mislim da će negde u drugoj polovini maja izaći nova knjiga koja se zove “Nigde nema te” i po svemu je drugačija od svih prvih šest – rekla nam je Bačić Alimpić.

Književno veče sa poznatom Novosađankom organizovano je povodom 53. rođendana biblioteke u
Dubice. Za nešto više od pola vijeka postojanja, ova kuća kulture prošla je kroz razne organizacione oblike. Bilo je turbulentnih i teških vremena, ali ipak su ponosni na dosadašnje rezultate.

– Bila je u sastavu radničkog univerziteta i Centra za informisanje i kulturu, a 2009. godine izdvajanjem iz tog centra počeli smo da djelujemo kao samostalna ustanova. Danas je 53. rođendan i tim povodom organizujemo književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić – dodala je
Danijela Balaban, direktor narodne biblioteke, Kozarska Dubica.

Povodom Dana biblioteke upriličeno je i besplatno učlanjenje. Najaktivnije čitaoci u 2016. godini dobili su prigodne poklone.

Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA