Istočno Sarajevo: Novi kvadrati za Dom zdravlja (VIDEO)

1754

Skoro 1 000 metara kvadratnih novog prostora očekuje pacijente i radnike Doma zdravlja u Istočnom Sarajevu. Ovdje će biti služba hitne pomoći, pedijatrija, fizijatrija, Centar za mentalno zdravlje, Zavod medicine rada i sporta, te apoteka.

Novi objekat naslonjen je na postojeći, a njegov završetak značiće bolje uslove za sve. Rukovodstvo ove zdravstvene ustanove već razmišlja i o novoj organizaciji rada.

– Mi ćemo zdravstvenu zaštitu stanovništva dići na jedan viši nivo. Stanovništvo i mi ćemo sigurno biti zadovoljniji uslovima, moći ćemo im pružiti mnogo više nego što pružamo sada. Planiramo hitnu pomoć, obavezno ćemo uraditi sistem kojim će se odvojiti porodična medicina od hitne pomoći – rekao nam je dr Zoran Krstović, v.d. direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Novi dio zajednički grade dvije opštine, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Dom zdravlja i Apoteke. Investitori ne očekuju zastoje jer je većina novca obezbijeđena. I u drugoj fazi će najviše uložiti opština Istočno Novo Sarajevo, od ukupno potrebnih 800 000 maraka, njihovim budžetom za završetak radova izdvojeno je pola miliona.

– Očekivati je da se tendereska procedura i rokovi ispoštuju i mislim da je to početak maja, kada i počinje građevinska sezona u Istočnom Sarajevu. Ako računamo taj rok od 90 dana, koliko smo prvobitno postavili, mislim da će najdaje do kraja avgusta radovi biti završeni i da ćemo moći reći da imamo tih novih hiljadu kvadrata – smatra Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Skoro 30 000 pacijenata liječi se u Domu zdravlja Istočno Sarajevo. Postojeći objekat je nekoliko puta adaptiran, ali vremenom se javila potreba za dodatnim proširenjem. U prvu fazu je utrošeno pola miliona maraka, a na samom kraju računica bi trebala biti oko milion 300 hiljada za novi objekat od hiljadu kvadrata.

Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA