Banjaluka: Šta nas čeka za Dan grada?

1386

Organizacioni odbor za obilježavanje Dana grada, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, utvrdio je na današnjoj sjednici program ove manifestacije, koji će se, nizom prigodnih svečanosti, obilježavati u periodu od 18. do 22. aprila ove godine.

Programom je predviđeno više od 50 kulturnih, zabavnih i sportskih događaja, namijenjenih za sve uzraste Banjalučana.

Planom je, između ostalog, predviđen i koncert orkestra Vojne akademije i Banjalučke filharmonije, koji će, u petak, 21. aprila pred Banjalučanima izvesti muzičke numere iz poznatih filmskih klasika. Za razliku od ranijih godina, centralni koncerti, uključujući i ovaj, biće izvođeni na tzv. “Kraševom” parkingu, preko puta Gradske uprave. Na Dan grada, u subotu, 22. aprila na istom mjestu naše sugrađane zabavljaće banjalučka rok atrakcija – Rok simfonija.

Što se tiče planiranih kulturnih događaja, izdvajamo pozorišnu predstavu “12 zvjezdica”, u izvođenju Studentskog pozorišta, izložbu “Poznati banjalučki ljekari”, kao i zajednički koncert Gradskog tamburaškog orkestra i mandolinista iz grčkog grada Patre.

I u sportskom dijelu manifestacije, predviđen je bogat i raznovrsan sadržaj, pa će tako, između ostalog, biti organizovana međunarodna ulična trka, međunarodna kajakaška trka u kanjonu Tijesno, badmington i bridž turnir, plivački miting, te mnogobrojna, druga takmičenja.

Pored toga, ovogodišnju proslavu Dana grada obilježiće i planirano otvaranje dva nova dječija igrališta u Boriku i parku „Mladen Stojanović“, koje gradu poklanjaju kompanije “Mikrofin” i “Mlijekoprodukt”, u okviru velike akcije izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih igrališta širom grada.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA