AP o Belom: Od parodije do prave zvijezde

933

Od političke parodije do prave zvijezde, tako američka agencija Asošijeted pres opisuje kandidata za predsjednika Srbije Luku Maksimovića, poznatog kao Ljubiša Preletačević Beli.

– Jednostavno imam harizmu. Građani se toliko uzbude kad me vide da moram da se prikradam, kako me rulja ne bi spopala – citira AP Belog, kojeg predstavlja kao studenta komunikacija.

S podrškom od oko 11 odsto birača uoči izbora 2. aprila, ukazuje američka agencija pozivajući se na rezultate anketa, Beli zaostaje “za moćnim premijerom Aleksandrom Vučićem, ali prednjači nad nekoliko drugih, poznatih kandidata”.

maxresdefault

Slavu i javnu podršku stekao je, piše američka agencija, predstavljajući se kao upadljivo neumjereni političar, sa imidžom upotpunjenim bijelim odelom, prekomjernim nakitom i punđom.

Kampanju vodi kao “glasan lik, koji nudi raznorazna obećanja i čiji trijumf predskazuju proroci” i kao takav je, tvrdi ova agencija, pridobio mnoge u Srbiji.

AP ocjenjuje da su video-klipovi Belog na društvenim mrežama, na kojima on pije živo jaje, radi sklekove ili krči put kroz šumu kao prorok, u suštoj suprotnosti sa predvidivim promotivnim političkim materijalom.

Beli, koji u šali kaže da bi mu prvi potez na funkciji predsjednika Srbije bio da oženi svoju djevojku Maju Janić i učini je prvom damom, u intervjuu za AP poručuje drugim kandidatima da se “ne sekiraju kada ih bude porazio”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA