Vujošević otvoreno o Partizanu, Džikiću, Zvezdi… (VIDEO)

847

Trofejni trener Partizana ne krije zadovoljstvo zbog pobede Partizana u minulom derbiju, iako ostaje pri stavu da ovaj Džikićev tim “nema perspektivu”.

Duško Vujošević je još jednom opširno analizirao košarkaške aktuelnosti u Srbiji, ovoga puta u razgovoru za “Sportnetwork TV”.

Govoreći o minulom derbiju, koji je Partizan dobio sa 86:81 i prekinuo Zvezdinu serju od 20 pobjeda u ABA ligi, Vujošević je konstatovao da je taj meč dobijen “partizanskim duhom”, a pohvalio je i arbitre koji su tokom meča podjelili veliki broj tehničkih grešaka, uz to i isključili Marka Simonovića u trećoj četvrtini.

– Ljudi koji sude nisu bili fascinirani velikim zvezdama sa reklama Idee, koje tuku sve po Evroligi. Sudili su ono što su videli, nisu dozvolili loše ponašanje… Partizan se bori. Tim je star, ali se dobro bori i situacija je mnogo bolja nego kada je sistem gradio Pera Božić i oni koji su ga postavili – objašnjava Vujošević.

Naravno, način na koji je otišao iz Partizana i dalje ga boli, a ono što zamjera aktuelnom treneru Partizana Aleksandru Džikiću datira baš iz tog perioda. Opisao ga je kao “pismenog trenera”, koji zna svoj posao, ali…

– Ima nekih stvari koje mu zameram, jer se u trenutku moje političke smene i on tu motao kao neka vrsta lešinara, mada diskretnije od nekih drugih. Jednog od pomoćnika koje je zatekao iza Pere Božića, Gorana Tadića, smenio je uz obrazloženje Na leđima ti piše Duško Vujošević.

Nije mi se javio nijednom.

Ja prema njemu nemam loše emocije. Znam da zna košarku. Možda njegov koncept nije stvaralački, u smislu razvoja mladih igrača, ali je dobar trener i u rezultatskom smislu je napravio značajan pomak. Nije mu lako da radi i funkcioniše u ovim uslovima, pa ne želim da mu otežavam na bilo koji način, niti nešto da pomažem – ističe Vujošević.

Kada je u pitanju trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić, aktuelni trener Limoža otkriva da ga je svojevremeno predlagao za selektora Crne Gore, prepoznajući kod njega veliki trenerski potencijal.

– On je posvećen košarci, pametan, radan, zna da nametne red i disciplinu igračima. Radi u jednom uređenom sistemu u kojem takođe nije lako raditi i on dobro balanasira u složenoj situaciji. U Crvenoj zvezdi pokazuje da je dobar trener, ali lakše je raditi sa našim igračima, makar i u Crvenoj zvezdi – ističe Vujošević.

Vjeruje da Zvezda može u Top 8 Evrolige, a po njegovom mišljenju, ključna utakmica biće ona protiv Galatasaraja u Beogradu.

Video kompletnog intervjua:

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA