Veseli maskenbal obojio Trebinje (VIDEO)

1729

Gusari, princeze, vile, klovnovi, Pipi Duga Čarapa i drugi junaci iz crtanih i dječijih filmova, prošetali su ulicama Trebinja. Svu svoju maštu i kreativnost najmlađi Trebinjci, njihovi vaspitači i roditelji, upotrijebili su da naprave najljepše kostime za maskenbal, koji po prvi put organizuje vrtić “Naša radost”.

Nakon okupljanja ispred vrtića u Bregovima, mališani su se u svojim originalnim kostimima uputili ka Trgu slobode gdje su se fotografisali, igrali i pjevali. Šarenilom i radošću mamili su osmijehe starijih sugrađana, a vesela kolona na kraju se uputila u Dom mladih gdje su izveli svoje neobične koreografije koje su dugo pripremali za ovu priliku. U vrtiću “Naša radost” kažu da su inspiraciju za organizovanje ovakvog događaja pronašli u maskenbalima, koji se tokom ovog mjeseca održavaju u okruženju.

– Na ideju smo došli inspirisani sličnim dešavanjima u regionu. Posebno u Herceg Novom. Tamo su “Dani mimoze”, pa su maskenbali u toku. Tako smo i mi došli na ideju da bi bilo dobro da u našoj ustanovi organizujemo tako jednu manifestaciju. Naravno to su objeručke prihvatili svi vaspitači i već nekih mjesec dana radimo na pripremama i to je vrijedno. Moramo istaći da su i roditelji i vasšotači, ali i osoblje, uložili veliki trud – rekao je Aleksandar Vukanović, direktor vrtića “Naša radost”.

Vukanović se nada da će manskenbal organizovati i naredne godine, te da će ova manifestacija postati tradicionalna. U pripremi prvog maskenbala, kaže, značajnu ulogu odigrali su roditelji, koji su ideju sa oduševljenjem prihvatili.

-Roditelji su fenomenalno sarađivali. Bez njihove pomoći ne bismo ni uspjeli ovo da uradimo. Ipak se radi o vannastavnim aktivnostima gdje je bilo potrebno uložiti i dodatna sredstva, stvoriti kostime, uvježbati koreografiju. Tako da smo jednim zajedničkim radom, a to i jeste cilj naše vaspitne ustanove, postigli veliku saradnju i sa porodicom, znači sa roditeljima, a i šire sa lokalnom zajednicom – dodaje Vukanović.

Na prvom maskenbalu učestvovalo je više od 300 djece iz vrtića koje obuhvata Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece “Naša radost”. U ovoj ustanovi već se pripremaju i za tradicionalne proljećne manifestacije, a jedna od njih je i “Cvjetni karavan”.

Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA