Verbalni dueli na suđenju Draganu Lukaču

1046

Nastavak suđenja ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču i Dejanu Spasojeviću danas su obilježili brojni incidenti.

Prema optužnici ministar Lukač se tereti da da je u avgustu 2013. godine na igralištu u banjalučkom naselju Petrićevac, nanio lake povrede, tada 19-godišnjem, Spasojeviću.

Tokom suđenja Spasojevićev advokat Dušan Tomić više puta je imao prepirku sa okružnim tužiocem Željkom Fabić, svjedocima ali i sa ministrom Lukačem.

Tomić je nekoliko puta od sudije Radmile Medaković upozoren da će biti kažnjen. On je tokom ispitivanja jednog od svjedoka, čitao iskaz koji je taj svjedok ranije dao i pitao ga da li je istina da je Lukačeva supruga Mirjana držala Spasojevićevu sestru i rekla joj da gleda kako joj tuku brata.

Poslije toga uslijedile su burne reakcije sudije, tužioca, ali i Lukača. Tomić je tada rekao Lukaču da mu nije on policajac i da mu se ne obraća, na šta mu je Lukač rekao da je “đavolji advokat”.

Reagovala je i sudija Medaković koja je rekla da je ovo nedopustivo, da je izmislio riječi i predočio nešto što nema u zapisniku i zaprijetila mu da će biti kažnjen.

Juče je u sudu kao svjedok saslušana i Mirjana Lukač koja je ispričala šta se dešavalo 20. avgusta 2013. godine na dječijem igralištu u Ulici Jovice Savinovića u Banjaluci.

Izjave nije htio davati ni ministar. Pričaće zato u svojstvu svjedoka možda već na narednom ročištu u aprilu. Zanimljivo je da se na objedinjenom procesu sudi i navodno pretučenom Dejanu Spasojeviću, zbog navodnih prijetnji supruzi Dragana Lukača.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA