U inat Trampu: Boing seli u Englesku

565

Američka kompanija Boing je odlučila da u Britaniji otvori svoju prvu evropsku fabriku, saopštio je američki proizvođač aviona.

Pogon, čija će izgradnja koštati 20 miliona funti (23 miliona evra), zapošljavaće 30 ljudi i biće smješten u gradu Šefild, na sjeveru Engleske, prenosi agencija Frans pres.

Angažovanje radnika će, kako je saopšteno, početi od naredne godine, a iz fabrike će se isporučivati dijelovi za krila uskostrupnog putničkog aviona “737” i širokotrupnog “777”.

– Naša odluka da pokrenemo proizvodnju komponenti visoke vrijednosti u Ujedinjenom Kraljevstvu je zaokret u našem angažmanu i novi primjer Boingove posvećenosti rastu u Britaniji, čime podržavamo dugoročni prosperitet zemlje – navodi se u saopštenju predsjednika kompanije Boing Evropa, Majkla Artura.

Najnovije saopštenje dolazi nakon što je američki predsjednik Donald Tramp nedavno upozorio američke kompanije da ne sele proizvodnju u inostranstvo, pošto bi se pri uvozu u SAD mogle suočiti za visokim porezima, podsjeća AFP.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA