Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Izetbegovića?

829

Tužilaštvo BiH posjeduje obiman materijal protiv bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji ga tereti za višemilionske malverzacije!

To za naš portal tvrdi član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević. On za Srpska cafe ističe da je iz pouzdanih izvora iz Tužilaštva BiH dobio informaciju da se protiv Izetbegovića, kako kaže, vodi istraga zbog sumnjivog načina na koji je stekao basnoslovno bogatstvo.

dzevad-galijasevic-print– Tužilaštvo BiH je nedavno primilo ogroman materijal protiv Bakira Izetbegovića u vezi s višemilionskom i višegodišnjom pljačkom novca. U istrazi protiv Izetbegovića se navodi i dio koji ga direktno povezuje sa vlasničkim udjelom u BBI banci i BBI centru u Sarajevu, kao i u objektu višemilionske vrijednosti na Poljinama kod Sarajeva – tvrdi Galijašević.

On dodaje da istraga tužilaštva Izetbegovića povezuje i sa dvije ofšor kompanije u Istanbulu, preko kojih je, prema Galijaševićevim riječima, Izetbegović kupio četiri stana i kuću na ime jednog od direktora tih kompanija, kao i na ime svoje sestre.

– Direktor jedne od tih ofšor kompanija nalazi se u bliskim odnosima sa kontroverznim saudijskim biznismenom Al-Shidijem. Inače, Al-Shidi je poznat po tome što je za vrijeme rata u BiH, zajedno sa porodicom Izetbegović, prikupljao novac po arapskim zemljama za nabavku oružja bošnjačkoj strani. Podsjećam da je lider SBB Fahrudin Radončić prije nekoliko godina, prilikom podnošenja krivične prijave protiv Bakira Izetbegovića, sadašnjeg bošnjačkog člana Predsjedništva BiH javno prozivao da je vođa „bošnjačke državne mafije“ te da je porodica Izetbegović za vrijeme rata stekla ogromno bogatstvo krađom arapskih donacija – ističe Galijašević.

S. Panajotović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA