Trka Beograd – Banjaluka srušiće rekorde gledanosti

645

Do početka 11. izdanja biciklističke trke Beograd – Banjaluka ostalo je nešto više od dva mjeseca, a organizatori su već uveliko zasukali rukave kako bi spremi dočekali više od 100 biciklista iz 25 zemalja svijeta.

Koliko je jedna od 100 zvanično najboljih trka na planeti popularna i kakvu pažnju privlači kroz sve gradove koje prođe karavan, najbolje svjedoči podatak da je prošlogodišnje izdanje direktno posmatralo više od 50 000 gledalaca, a da je 350 000 njih pratilo prvi TV prenos trke na RTRS-u.

– Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo javnost da će dio druge trke od Teslića do Banjaluke ponovo biti emitovan na RTRS-u. Ispostavilo se da smo prošle godine napravili pravi potez kada smo odlučili da bude direktan prenos, a nadam se da će ove godine trka ući u još više domova, tokom 240 minuta TV programa. Želimo da to bude trka svih ljudi u Srbiji, BiH i Republici Srpskoj, a ne samo nas koji je organizujemo i ne sumnjamo da ćemo zajedno sa gledaocima oboriti prošlogodišnji rekord – rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Kada govorimo o najkvalitetnijoj trci u ovom dijelu Evrope nikako ne možemo, a da ne spomenemo početke, koji su, kao i svaki, bili teški i puni izazova. Najviše je rastao kvalitet, jer su drumovima od Beograda do Banjaluke vozili neki od najboljih biciklista današnjice poput Petra Sagana, Robera Kišerlovskog, Mihaela Rasmusena i drugih. Uporedo sa kvalitetom, napredovale su i druge sfere, tako da je sada na obezbjeđenju angažovano 1 800 ljudi, 30 medjiskih kuća iz zemlje i inostranstva izvještava sa trke, a čak 500 volontera uvijek je na usluzi učesnicima.

– Porastao je i broj bodova koje vozači mogu osvojiti, novčana nagrada iznosi 10 000 evra, čime smo postali interesantni i ekipama o kojima smo mogli samo sanjati prije nekoliko godina – rekao je Kuvalja.

Za razliku od prethodnih izdanja, ove godine kružna trka će biti organizovana u Beogradu 28. aprila, dan kasnije na programu je dionica od prestonice Srbije do Bijeljine, a zatim se karavan seli do Teslića odakle će biciklisti voziti do Banjaluke 29. aprila.

Dejan Marić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA