Talić osniva novi odbornički klub!

1337

Donedavni šef banjalučkog PDP-a Zoran Talić uskoro će zvanično napustiti tu stranku i formirati novi odbornički klub u Skupštini Grada Banjaluka pod nazivom “Pokret za Banjaluku”, saznaje SrpskaCafe.

Talić, koji je nakon završetka prošlih lokalnih izbora praktično uklonjen sa pozicije predsjednika Gradskog odbora PDP-a zbog loših izbornih rezultata u novi odbornički klub, kako saznajemo, uvešće i dosadašnju odbornicu PDP-a Tatjanu Čičić Odžaković.

– Pored Talića i Odžakovićeve, “Pokretu za Banjaluku” trebalo bi da se pridruže još neki dosadašnji odbornici iz opozicije – tvrde odlično obaviješteni izvori našeg portala.

Oni otkrivaju i da je Talićev “transfer” iz PDP-a u novi odbornički klub koji će podržavati aktuelnu vlast u Banjaluci dogovoren prije mjesec dana u Beču, gdje je Talić boravio zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

– Da će Talić napustiti PDP moglo se naslutiti još onda kada je u Radojičićevom društvu otišao na službeni put u austrijsku prestonicu gdje su navodno radili na promociji Banjaluke i pokušaju privlačenja investicija. Naime, vrijedi podsjetiti da je upravo Talić sve do završetka lokalnih izbora bio najgrlatiji kritičar vlasti u Banjaluci, a u maju prošle godine javno je odbio tadašnji Radojičićev poziv da se sastanu uz obrazloženje da sa ljudima iz SNSD-a “nema o čemu da priča”. Indikativno je i to da je Radojičić, čiji je Talić bio najžešći kritičar, upravo po povratku iz Beča počeo da hvali dojučerašnjeg žestokog opozicionara, a juče mu je u izjavi za medije poslao čak i ponudu da se priključi SNSD-u. Talić se, ipak, neće učlaniti u SNSD, ali će njegov “Pokret za Banjaluku” podržavati Radojičića i aktuelnu banjalučku vlast – tvrde naši sagovornici.

Zoran Talić juče je bio nedostupan za izjavu, ali je prije dva dana u pojedinim medijima indirektno najavio svoj odlazak iz PDP-a, obećavajući da će uskoro objelodaniti svoje namjere u vezi sa daljnjim političkim angažmanom.

Izvori našeg portala otkrivaju da su u vrhu PDP-a ogorčeni Talićevom “izdajom”, posebno iz razloga što čelnici te partije smatraju da se on pristojno okoristio članstvom u PDP-u.

– Talić je imao vrlo dobar status u stranci. Bio je najmlađi predsjednik Gradskog odbora ikada, predsjednik Regionalnog odbora PDP-a te član stranačkog Predsjedništva. Zahvaljući PDP-u 2009. je dobio posao u Fondu PIO RS, a kada se formirala vlast na nivou BiH dobio je mjesto savjetnika u Ministarstvu spoljnih poslova BiH – ističu naši sagovornici.

Redakcija SrpskaCafe

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

2 KOMENTARA

  1. Kao i u svakoj organizaciji, i u partiji, ne može se nazadovati. Ili gore ili napolje. Potvrdjuju i izreke: pukovnik ili pokojnik. Još bolja je: my way or highway!!!

Comments are closed.