Stjepan Bošković ostaje načelnik Stoca!

471

Novi načelnik Stoca i to po četvrti put je Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH, koji je osvojio 4 276 glasova pobijedivši nezavisnkog kandidata Matu Komšića koji je osvojio 2 904 glasa, izjavio je član Opštinske izborne komisije Predrag Šupljeglav.

Bošković je večeras, proglašavajući pobjedu, rekao novinarima da se danas potvrdilo da su u Stocu provedeni demokratski izbori i da će Stolac imati demokratsku vlast.

On je uvjeren de će HDZ imati većinu u Opštinskom vijeću, ali da će sarađivati sa svim strankama kako bi se radilo za dobrobit Stoca.

Bošković je naveo da će njegovi prioriteti biti okretanje ka privrednim projektima i stvaranju novih radnih mjesta, te oživljavanje turističkih potencijala.

Centralna izborna komisija BiH skinula je s liste kandidata SDA i “Inicijative za Stolac” Salmira Kaplana zbog incidenata koji su se dogodili na izborima drugog oktobra 2016. kada su izbori i prekinuti.

Zbog toga su Bošnjaci Stoca ranije najavili da neće izaći na izbore, ali je u toku dana došlo do preokreta.

Sva biračka mjesta u Stocu zatvorena su na vrijeme, a na ponovljene lokalne izbore u toj opštini danas je izašlo 75,56 odsto birača.

Građani Stoca birali su između 14 političkih subjekata.

Izbore je pratilo više od 300 posmatrača, a bile su prisutne i pojačane mjere bezbjednosti od MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Lokalni izbori u Stocu 2. oktobra prošle godine poništeni su zbog niza incidenata, a CIK BiH je nakon brojnih procedura i kažnjavanja odgovornih ponovljene izbore raspisao za danas.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA