Renoviranje Šoping centra počinje u aprilu

534

Prvi radovi na objektu u centru grada trebalo bi da počnu najkasnije u aprilu, potvrdio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

On je podsjetio da je nekadašnji Šoping centar, koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji, na uglu Jevrejske i ulice Gorana Radulovića Bimbe, nedavno vraćen u vlasništvo grada.

– Sada je pred nama izrada projekta rekonstrukcije sportske dvorane, a prva faza nas očekuje već u naredna dva mjeseca i podrazumijeva rušenje konstrukcija starog Šoping

Omiljeno mjesto mnogih

Hala na atraktivnoj lokaciji izgrađena je osamdesetih godina i kao sportsku salu koristili su je đaci Metalske, današnje Tehničke škole.

Međutim, prostor nikad nije bio opremljen i jedno vrijeme se koristio kao skladište. Objekat je, nakon toga, postao Šoping centar, koji je tada bio omiljeno i veoma popularno mjesto za kupovinu i izlaske, ne samo Banjalučana, nego i posjetilaca koji su zbog velikog izbora radnji dolazili i iz okolnih gradova.

centra. Nadamo se da ćemo u aprilu, u okviru rebalansa budžeta, a kada se pripremi projekat, moći da predvidimo novac za rekonstrukciju i gradnju – naveo je gradonačelnik Radojičić, koji trenutno nije mogao da precizira koliko će izgradnja da košta.

Prema njegovim riječima, u optimalnim uslovima, sa završenim projektom i rebalansom, poslije maja ili juna, očekuje se javna nabavka i početak rekonstrukcije.

Inicijativu za preuređenje centra u sportsku dvoranu, prije nekoliko godina, podnijela je JU Sportski centar “Borik”, a prošle godine tražili su od grada da im na upravljanje budu predati objekti bivšeg “Šoping centra”.

U upravi “Borika” kažu da će nova dvorana najviše obradovati sportske klubove, koji su muku mučili sa terminima za treninge.

– Dobijanjem jednog takvog objekta rasteretiće se dvorana “Borik” i klubovi će imati bolje uslove za treninge u terminima koji im odgovaraju, a ne u onima koji su im nametnuti – navode u ovoj ustanovi.

Nadaju se da će Banjaluka dobiti još jednu dvoranu kod Gimnazije, čiju je izgradnju najavljivala nova gradska administracija.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA